Teknoloji

En son Helium haberleri; Nova Labs altında yeni yapılan ve en son yatırım

helium nova labs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Merkezi olmayan kablosuz iletişimin öncülerinden Helium, Nova Labs adı altından yeniden yapılandığını, ayrıca Tiger Global ve Andreessen Horowitz liderliğindeki 200 milyon dolarlık D Serisi hisse turunu duyurdu.

Yeni yatırımlarla birlikte Nova Labs, Helium ağını iyileştirmek için ek geliştirme kaynakları kiralayarak ve finanse ederek ekosisteme yatırım yapacak. Sürekli kablosuz protokol desteğini sürdürmek ve kripto para birimiyle desteklenen Helyum Ağının üzerine yeni uygulamalar oluşturmak da diğer işler arasında bulunuyor. Ayrıca Nova Labs ekibini büyütmeye ve merkezi olmayan bir kablosuz bağlantının geleceği için çalışmaya yatırım yapacak.

Yatırımın yanı sıra, 2013 yılında bir kurumsal varlık olarak kurulan Helium, Nova Labs olarak yeniden adlandırıldı. Bu değişimle birlikte kurumsal varlık ile kamunun sahip olduğu ve işlettiği açık kaynaklı Helium Ağı arasında daha net bir ayrım sağladı. Nova Labs, Helium Network üzerinde merkezi olmayan kablosuz teknolojileri geliştirmeye ve desteklemeye devam edecek.

2019’da Helyum Ağı’nın faaliyete geçmesinden bu yana Nova Labs, yeni bir bağlantı kategorisi oluşturan küresel IoT ve 5G ağlarını etkinleştirdi ve yüz binlerce insana ağın kurulumuna kendi mekanlarından katkıda bulunma ve bunun karşılığında ödüller kazanma fırsatı verdi.

Şirketin blok zinciri tabanlı modeli, Hotspot’ları, yani kişisel erişim noktalarını dağıtarak ve kapsama sağlamak için onları Helium ağının yerel kripto para birimi olan $HNT ile ödüllendirerek dünyanın dört bir yanındaki insanları, mini bir baz istasyonu kurmaya teşvik ediyor. Başlangıçta Nova Labs tarafından yaratılan bu teşvik modeli, Helium ekosisteminin kablosuz altyapıyı, büyük telekomünikasyon şirketlerinden çok daha düşük bir maliyetle, bir yıldan biraz daha uzun bir sürede yüzde 4000’den fazla büyümeyle daha hızlı inşa etmesini sağladı. 2019’da faaliyete geçen Helium ağı, ve bu yılın başlarında yarım milyon Hotspot’u aştı ve bugün 169 ülkede 52 binden fazla şehir için kapsama alanı sağlıyor. Türkiye’de de son bir yıldan bu yana yüksek bir büyüme gösteriyor.

Nova Labs’in kablosuz altyapıyı ölçeklendirme yeteneği, yalnızca bir yatırımcı değil, aynı zamanda kurumsal bir müşteri olmanın yollarını araştıran Goodyear da dahil olmak üzere önde gelen markalar tarafından kabul edildi. Goodyear, kapsama alanını Volvo Group, Cisco, Schneider Electric, Accenture, Olympus, One Planet, Careband gibi kurumsal müşteriler için kullanmak üzere Helium Ağı ile ortaklık yapan Actility, Senet, Kore, X-TELIA ve DISH gibi diğer IoT ve ağ endüstrisi liderlerine katılıyor.

İLGİLİ HABERLER