Teknoloji

HDD sıkıntısı Intel’e gelir tahminini değiştirtti

Intel, 2011 dördüncü çeyrek performansının tahmin edilenden daha kötü geleceği konusunda yatırımcıları uyardı. Şirket HDD sabit disk kıtlığı nedeniyle çeyrek gelirlerinin tahmin edilenden 1 milyar $ aşağıda olacağı öngörüsünde bulundu. Her ne kadar dördüncü çeyrekte satılan bilgisayar sayısı artsa da, Tayland’da meydana gelen sel nedeniyle sabit disk stoklarında meydana gelen sıkıntı nedeniyle bilgisayar üreticilerinin işlemci siparişlerini de azalttığının altını çizdi.

Bilgisayarı üretmek için gerekli olan sabit disk bulunamadıktan sonra işlemciye ne gerek var? Bilgisayar üreticileri bu mantıkta olmalı. Sonuç olarak Intel de sel felaketinden dolaylı olarak etkilenmiş oluyor. Intel, sabit disk sıkıntısının 2012’nin ilk çeyreğinde de süreceğini tahmin ediyor. Aslında bu durumun gelecek yılın ilk yarısının sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Intel daha önce dördüncü çeyrek gelirlerinin 14.7 milyar ABD dolarına ulaşacağı tahmininde bulunmuş, bunun aşağı ya da yukarı yönde yarım milyar oynayabileceğini de eklemişti. Gelen son düzeltmeyle birlikte tahmin aşağı-yukarı 300 milyon olacak şekilde 13.7 milyar ABD doları olarak belirlendi.

Tayland’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle bu ülkede faaliyet gösteren sabit disk fabrikaları da sular altında kalmıştı. Bu durum da birçok üreticinin etkilenmesine neden oldu. Aslında HP’nin iddiasına göre, Facebook ve Google gibi kendi veri merkezlerinde kendi yaptıkları sunucuları kullanan şirketler bile etkilendi.

İlgili – Intc

İLGİLİ HABERLER