Teknoloji

HDD fiyatları nisan sonunda yüzde 10 düşebilir

Sektörden kaynakların DigiTimes’a yaptığı yorumlara göre sabit disk sürücü fiyatlarının önümüzdeki ay yüzde 10 oranında düşmesi bekleniyor. Geçtiğimiz ekim ayında Tayland’da meydana gelen geniş kapsamlı sel felaketi nedeniyle HDD’lerin fiyatı olağanüstü derecede etkilenmişti, çünkü sel nedeniyle disk üretimi yapan fabrikalar zarar görmüş, bu da arzın azalmasına yol açmıştı.

Wester Digital’in fabrikaları da bu sel felaketinden doğrudan etkilenmişti ve fiyatları da yüzde 47 oranında yükselmişti. Seagate de, CEO’su Steve Luczo’nun geçtiğimiz kasım ayında açıkladığı gibi, selden zararlı çıkan çeşitli tedarikçilerinden dolayı bu sel felaketinden etkilenmişti. Artan üretim maliyetleri nedeniyle bir yıl öncesinin fiyatlarına dönüş zor gibi görünüyor, ancak piyasaya yapılan ürün arzının bu yılın üçüncü çeyreğinde sel öncesi seviye olan çeyrek yıl başına 175 milyon birim dolaylarına çekilecek olduğunu duymak biraz rahatlatıcı.

Aslında daha önce Seagate’in 2012’nin geri kalan kısmında arzın talebi karşılamaya yetmeyeceği şeklindeki bir beklentisi çıkmıştı. Bu son haberle daha önce çıkan haber arasında bir çelişki söz konusu. Tabii ki, temennimiz bu son beklentinin gerçeğe dönüşmesi.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER