Eğlence

HBO’dan Game of Thrones’daki Starbucks bardağıyla ilgili açıklama

game of thrones starbucks

Game of Thrones’un en son bölümü, geçen olaylardan daha çok bir sahnede unutulan Starbucks kahve bardağıyla konuşuldu. Bu, televizyondaki en pahalı yapımlardan biri olan dizide kazara meydana gelen çekim hatalarından biri miydi? Yoksa kahve zinciri gizli bir ürün yerleştirme mi yapmak istemişti? Dizinin idari yapımcılarından Bernie Caulfield bu duruma açıklık getirdi.

Caulfield, dizinin bir sahnesinde görülen kahve bardağının basit bir hatadan ibaret olduğunu kaydetti. WNYC radyo istasyonu ile gerçekleştirdiği bir röportajda konuşan yapımcı, “Özür dileriz!” dedi. Daha sonra ise, “Westeros, Starbucks’ın açıldığı ilk yerdi.” diye bir şaka yapmaktan da geri durmadı.

Caulfield, dizide gaf yapılmasının nadir karşılaşılan bir durum olduğunu, hem yapım ekibi hem de dekoratörlerin işlerini yüzde 1000 kapasiteyle yaptıklarını söyledi. Eğer bu, bulunan en kötü hata ise, o zaman iyi durumda olduklarını da ekledi. Her ne kadar yapılan gaf HBO için biraz utandırıcı olsa da, herkes bu olayı esprili biçimde yaklaşmayı tercih etti.

HBO’nun diziden unutulmuş Starbucks bardağını film düzenleme yazılımı ve teknikleri kullanarak düzeltip düzeltmeyeceğini şu an için bilmiyoruz. HBO, yayınladığı bir açıklamayla “bölümde görünen latte bardağının bir yanlışlık olduğunu, Daenerys’in aslında bitki çayı sipariş ettiğini” söyledi. Esprili yaklaşımı burada da görüyoruz.

Her ne kadar bardak reklam amaçlı yerleştirilmiş bir ürün olmasa da, sonuçları farklı kapıları açabilir. Örneğin Caulfield, “Starbucks, bize para gönder!” diyerek şaka yapıyor, kahve zincirinin bu niyetsiz gösteriminin onu popüler diziye istemeden de olsa dahil etmiş olduğunu işaret ediyor. Tabii ki, bundan sonraki bölümlerde Daenerys’in savaşın ortasında yapılan toplantılarda kahve veya latte istediğini görmeyeceğiz.

İLGİLİ HABERLER