Eğlence

HBO Max Türkiye’de yayın için gerekli RTÜK lisansını aldı

hbo max türkiye

Game of Thrones ve son haftalarda yurt dışında gösterime giren House of the Dragon gibi dizileri yayınlayan kanal olan Amerikan HBO’nun dijital yayın platformu HBO Max’in 2022 yılı içinde Türkiye’de faaliyete başlaması bekleniyordu. Hatta platformun Türkiye genel müdürlüğü görevine eski TV+ yöneticisi Barış Zavaroğlu getirilmişti. Ne var ki, yurt dışında yaşanan çeşitli gelişmeler Türkiye’nin de içinde bulunduğu başka ülkelere açılma planını belirsizliğe itmişti. Tam da bu sırada RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den HBO Max’e yayın lisansı verildiği haberi geldi.

RTÜK Başkanı Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, HBO Max’in Türkiye’de faaliyet göstermesi için gerekli olan yayın lisansının verildiğini kaydetti. “Ülkemizin yasalarına uyan,toplumsal değerlerimize saygı gösteren her kuruluşa desteğimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. Global bir marka olan HBO Max isimli internet yayın platformunun ülkemizde yayın hakkı için yaptığı lisans başvurusu onaylanmıştır.” dedi.

Her ne kadar Türkiye’de faaliyetlerine başlamak için gerekli olan lisansı almış olsa da, bu durum HBO Max’in kısa süre içinde yayına geçeceği anlamına gelmiyor. Yurt dışında gerçekleşen birleşmeyle birlikte ortaya çıkan Warner Bros. Discovery şirketinin, 2023 yılında HBO Max ve Discovery+ birleşiminden doğan yeni bir yayın platformunu faaliyete geçirmesi bekleniyor. Bu platformun Avrupa ve Asya ülke pazarlarına açılımı ise 2024 yılında gerçekleşecek.

Belki de RTÜK, yurt dışındaki birleşmeden önce yapılan plan doğrultusunda gerçekleşen lisans başvurusu için onay vermiş olabilir. Bu durumda ileride Türkiye’de faaliyete geçmesi beklenen platform için engeller şimdiden kaldırılmış olacaktır.

Bu arada Discovery Inc. şirketinin BluTV’de yaptığı yatırımın sonucunda, Discovery+ içerikleri bu dijital platformda yer alıyor. HBO Max ile yapılacak olan birleşmeyle birlikte Türkiye’deki dijital yayın planlarında BluTV’nin değerlendirilmesi durumu da söz konusu olabilir mi? Bu da aklımıza gelen ve ileride cevabını bulacağını düşündüğümüz bir soru oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER