Eğlence

HBO Max yeni ülkelere açılıyor, Türkiye 2022 listesinde var

hbo max türkiye

WarnerMedia grubu, 2020’de HBO Max adıyla kendi akış hizmetini faaliyete geçirmişti. Hizmetin duyurulmasından bu yana şirket, HBO Max’in kapsama alanını yavaş yavaş daha fazla bölgeye doğru genişletiyor. Şirket, geçen yıl Avrupa’da HBO Max’i kullanıma sunmuştu ve şimdi listeye 15 ülke daha ekliyor. HBO Max Türkiye için de bir işaret verildi.

WarnerMedia, hafta içinde yaptığı açıklamada, HBO Max’in 8 Mart 2022’den itibaren Avrupa bölgesindeki daha fazla ülkede kullanılabileceğini duyurdu. Mart ayından itibaren HBO Max’e erişebilecek ülkeler arasında; Bosna Hersek, Bulgaristan, Çekya, Hırvatistan, Hollanda, Karadağ, Kuzey Makedonya, Macaristan, Moldova, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya ve Slovenya yer alıyor. Yani HBO Max, sınırlarımıza kadar epey geniş bir coğrafyaya yayılacak.

Ayrıca şirket, hizmetin bu yıl içinde Yunanistan, Türkiye, Estonya, İzlanda, Letonya ve Litvanya da dahil olmak üzere altı ülkede daha sunulacağını duyurdu, ancak bu ülkeler için henüz kesin bir tarih vermedi. HBO Max geçtiğimiz günlerde Türkiye operasyonlarını yönetecek genel müdürünü duyurmuştu. Yeni ülkelerin eklenmesiyle, HBO Max artık dünya genelinde 60’tan fazla bölgede kullanılabilir hâle gelecek. Şirket, 2026 yılına kadar 190 bölgeye ulaşmayı planlıyor.

HBO Max International’ın başkanı Johannes Larcher bir röportajda, Doğu Avrupa ve Portekiz’de, cazip bir aylık fiyatın yanı sıra, lansman teklifi sırasında kaydolan müşterilerin normal fiyatın üstüne %33 indirim kazanacağını söyledi. Örneğini, HBO Portekiz için aylık abonelik 4,99 avro idi ve HBO Max bu ülkede 5,99 avro olarak fiyatlandırılacak. Ancak mevcut aboneler ve mart ayında kayıt yaptıranlar ayda 3,99 avro ödeyecek.

Desteklenen ülkelerdeki müşteriler The Matrix Resurrections, Dune, King Richard, The Suicide Squad, Tom ve Jerry ve daha birçok HBO yapımını HBO Max’te izleyebilecekler. Hizmet, Akıllı TV’ler, Apple TV, Chromecast, oyun konsolları, mobil cihazlar ve daha fazlası dahil olmak üzere çoğu akış cihazında kullanılabiliyor.

WarnerMedia grubu, hizmetlerini Asya’da da sunmayı planlıyor. HBO Max International başkanı Johannes Larcher yaptığı açıklamada, şirketin Asya’da muhtemel bir lansmana hazırlanmak için çok çalıştığını söyledi. “Güneydoğu Asya’nın muhtemelen Asya’da HBO Max ile gireceğimiz ilk pazar olmasını beklemek adil olur.” diye ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER