EğlenceManşetler

“Max” devrimi başlıyor: HBO Max ve Discovery Plus tek platformda buluşuyor

hbo max discovery plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mayıs ayında faaliyete geçmesi planlanan yeni “Max” adlı ortak yayın platformuyla HBO Max ve Discovery Plus, tek bir çatı altında birleşiyor. Warner Bros. Discovery, 23 Mayıs’ta başlatılacak olan yeni hizmetin yurt dışında aylık 19,99 dolara kadar maliyete sahip olacağını duyurdu. Daha düşük iki fiyat seviyesinde ise 15,99 ve 9,99 dolarlık seçenekler sunulacak.

“Max, izlenmesi gereken platform” diyen CEO David Zaslav, hizmetin her ev bireyinin istedikleri içeriği izleyebileceği bir platform olacağını belirtti. Reklamsız Üst düzey 19,99 dolarlık plan, 4K HDR Dolby Atmos, 100 çevrimdışı indirme ve dört eşzamanlı akışla birlikte geliyor. 15,99 dolarlık reklamsız standart plan ise HD kalite, iki eşzamanlı akış ve 30 çevrimdışı indirme sunarken, en ucuz reklam destekli plan HD kalite ve iki eşzamanlı akış sunuyor.

Warner Bros. Discovery, yeni hizmete geçiş sürecinde HBO Max kullanıcılarının profillerini, izleme geçmişlerini ve fatura bilgilerini otomatik olarak taşıyacak. Yeni platformda DC’nin The Penguin, The Big Bang Theory‘nin devamı niteliğindeki dizi ve The Conjuring‘in “yeniden yorumlanmış” hali gibi yeni içerikler de olacak.

“Max” adı, HBO ve Discovery’yi ayırt etmeyen ve tüm içeriği bir arada sunmayı amaçlayan bir platform olarak anlamlı görünüyor. Discovery Plus’tan Fixer Upper ve Dr. Pimple Popper gibi reality şovları ve HBO Max’ten Succession, The Last of Us ve Game of Thrones gibi özgün içeriklerin birleşimiyle geniş bir içerik yelpazesi sunacak.

Yeni “Max” uygulamasının arayüzü de önemli geliştirmelerle gelecek. Warner Bros. Discovery’nin küresel yayın ve oyunlar başkanı JB Perrette, HBO Max ve Discovery Plus uygulamalarının “önemli eksiklikleri” olduğunu kabul etti ve Max’in yeni arayüzüyle bu sorunların giderileceğini belirtti.

Warner Bros. Discovery’nin amacı, Netflix ve Disney Plus gibi rakiplerle yarışacak kadar çeşitli içeriğe sahip bir yayın hizmeti oluşturmaktır. Şirket, 2025 yılına kadar HBO, Discovery Plus ve şimdi “Max” olarak adlandırılan hizmetle 130 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyor. Bu hizmetler şu anda toplamda yaklaşık 96,1 milyon aboneye sahip olup, Netflix’in 230 milyon abone sayısından epey uzakta bulunuyor.

Warner Bros. Discovery, kullanıcıların zaten favori yayın hizmetlerine bağlı olduğu veya fiyat artışları nedeniyle harcamalarını azaltmak istediği bir ortamda daha fazla abone elde etmenin yollarını bulmak zorunda. Peki, büyük bir içerik çeşitliliği sunmak bunun için yeterli mi? Yakında öğreneceğiz.

HBO Max ve diğer içerikler Türkiye’de BluTV’de

Öte yandan, Türkiye’de BluTV ve Warner Bros. Discovery, mart ayında önemli bir iş birliği duyurmuştu. Bu doğrultuda HBO Max, Cartoon Network ve Boomerang içerikleri BluTV platformuna eklenmişti. Bu güçlü iş birliği, Türk izleyicilerin, dünya genelinde popüler olan bu içeriklere erişimini sağlayarak Türkiye’deki yayın sektöründe yeni bir dönemi başlatmıştı. Türk izleyiciler, yakında başlayacak olan “Max” platformunun getireceği yenilikleri ve içerikleri BluTV üzerinden takip edebilecekler.

İLGİLİ HABERLER