Teknoloji

HBO Game of Thrones için iki sezon daha ısmarladı

hbo game of thrones

HBO tarafından yaptırılan, Türkiye’de de CNBC-e’nin yayınladığı Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin dördüncü sezonu geçtiğimiz pazar günü başladı. İlk bölüm de geçtiğimiz pazartesi akşamı CNBC-e’de yayınlandı. Dördüncü sezon başlangıcının hemen ardından HBO’nun dizi için iki sezon daha ısmarladığı haberi ortaya çıktı.

game-of-thrones-090414

HBO’nun program müdürü Michael Lombardo, dizinin yapımcı ve senaristlerinden David Benioff ve D.B. Weiss’ın kendilerini aşmaya devam edeceklerini, kendilerinin de büyüleyici anlatımlarının daha fazlasını beklediklerini dile getirdi.

İki sezonun tek seferde ısmarlanması anlamlı görünmekle birlikte, HBO dizinin nereye gideceğini biliyor. Game of Thrones, yazar George R.R. Martin’in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’na dayanıyor. Hâlen yazımı devam eden bu serinin şu an beş romanı yayınlandı, iki tanesinin daha yayınlanması bekleniyor. Yeni sezonların hangi bölümlere dayanacağı bilinmiyor, ancak Benioff ve Weiss’ın dizinin üçüncü ve dördüncü sezonları üçüncü romanı, Kılıçlar Fırtınası’nı ikiye böldükleri biliniyor.

Martin’in serisindeki daha sonraki bölümler, Kargaların Ziyafeti ve Ejderhalarla Dans da aynı zaman dönemini kapsıyor, ancak farklı alanlarda geçiyor. Benioff ve Weiss muhtemelen bu iki romanı birleştirecek, böylelikle fanlar favori karakterlerini görmek için birkaç bölümden fazla beklemeyecektir. Ancak her iki kitabın da uzunlukları dikkate alındığında, bunları da birden fazla sezona ayırmak daha kuvvetli ihtimal taşıyor gibi görünüyor.

Her iki durum da dizinin popülaritesinin arttığını gösteren işaretler olma niteliği taşıyor, ayrıca Martin üzerinde de, seriyi Benioff ve Weiss kendisini yakalamadan önce bitirmeye yönelik baskıyı artırıyordur.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER