Eğlence

HBO Game of Thrones evreninden yeni bir diziyi daha ekrana taşımaya hazırlanıyor

hbo game of thrones

HBO Game of Thrones evreninden yeni bir diziyi daha ekranlara taşımaya hazırlanıyor. Variety’nin haberine göre, bu dizide Aegon I Targaryen’in Westeros’u fethinden önceki dönemin anlatılması planlanıyor. Diziyle ilgili görüşmeler hâlihazırda devam ediyor.

Proje çok erken aşamalarında olduğu için şu anda bir baş senarist belirlenmiş değil. Ancak kaynakların verdiği bilgiye göre, HBO’nun ilerlemeye ve geliştirmeye istekli olması nedeniyle araştırmalar devam ediyor. Buna ek olarak, HBO ve Warner Bros.’un projeyi bir filmle başlatıp daha sonra diziyle sürdürmeyi değerlendirdiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Dizide Aegon ve eşleri Visenya ve Rhaenys’in ordularını ve üç ejderhalarını Dorne hariç Westeros’taki yedi krallıktan altısını fethetmek için nasıl kullandıklarının hikayesinin anlatılacağı söyleniyor. İlk Game of Thrones dizisininden yaklaşık 300 yıl öncesinin anlatıldığı bu hikayenin sonunda I. Aegon Westeros’un ilk kralı, Demir Taht’ın ilk sahibi ve Targaryen Hanedanlığı’nın kurucusu oluyor.

HBO Game of Thrones dünyasından farklı hikayeler anlatmaya başladı

HBO Game of Thrones’un büyük başarısının ardından bu evrenden farklı hikayeler anlatmayı sürdürmeyi seçmişti. Bu yaklaşım çerçevesinde izleyicilerle buluşan ilk yapım, geçtiğimiz yaz birinci sezonu yayınlanan House of Dragon dizisi olmuştu. Dizinin kısa süre içinde onaylanan ikinci sezonu için yapım süreci hâlihazırda devam ediyor.

HBO Game of Thrones evreni için planlanan başka bir projeyi ise 2019’da iptal etmişti. Başrolünü Naomi Watts’ın üstleneceği Long Night isimli diziden vazgeçen şirket, aynı gün House of Dragone’a onay vermişti.

İLGİLİ HABERLER