Eğlence

HBO’dan Game of Thrones bağlantılı dizilerle ilgili önemli duyurular

house of the dragon

HBO’nun Game of Thrones ile bağlantılı olmasını planladığı ilk dizinin pilot aşamasına geçemeyeceği iddia edildi. Deadline’ın haberine göre, Naomi Watts’ın başrolünde yer aldığı ve yapımcı Jane Goldman tarafından senaryosu yazılan ve pilot çekimleri yazın yapılan giriş hikâyesi, Game of Thrones dizisinde geçen olayların binlerce yıl öncesini konu alacaktı. Dünyanın altın Kahramanlar Çağı’ndan en karanlık saatine gidişi anlatılacaktı.

HBO’nun bu diziyi neden iptal ettiğine dair bir bilgiye ulaşılmadı. Ancak yaz boyunca süren pilot çekimler sırasında yaşanan bazı sorunlarla ilgili dedikodular ortalıkta dolaşıyordu. Bu durum akıllara Game of Thrones‘un berbat derecedeki ve ekranda görünenden çok daha farklı olan pilot çekimini getiriyor. HBO’nun bölümün yüzde 90’dan fazlasını yayına girmeden önce yeniden çektiği söylenmişti.

İptal edilen dizinin adının The Long Night, yani Uzun Gece olacağı söyleniyordu. Bu dizi, Game of Thrones içinden çıkarılması planlanan tek dizi değildi. Zaten HBO da, bu diziyi iptal ederken yeni bir dizinin siparişini verdi.

HBO yeni dizinin duyurusunu da yaptı

HBO, House of the Dragon yani Ejderhanın Evi adını taşıyan diziyle Game of Thrones hayranlarının seriyle ilgili özlemini giderecek. Bu dizinin senaryosu Ryan Condal (Colony) tarafından yazılıyor, George R.R. Martin de yapımcılar arasında bulunuyor. Proje, Martin’in 2019’da yayınladığı Fire and Blood (Ateş ve Kan) adlı eserini temel alıyor ve Daenerys Targaryen’in atalarını, Targaryen Hanesinin hikayesini, iç savaş sırasında yaşadıklarını anlatacak. House of the Dragon, Game of Thrones dizisindeki olayların 300 yıl öncesini konu alacak.

HBO yöneticisi Casey Bloys, duyuruyu AT&T’nin Mayıs 2020’de ABD’de faaliyete geçecek içerik yayın servisi HBO Max için düzenlenen bir etkinlikte duyurdu.

Görünüşe göre, HBO’nun House of the Dragon ile devam etmeyi seçmesinin sebebi olarak, Martin tarafından oluşturulan tarihin, yeni hikâye için de bir omurga işlevinin görmesi gösteriliyor. Çekilmesi planlanan diğer dizinin Game of Thrones dizisine sadece belli belirsiz referansları olacaktı. Burada hedef ise hikâyeyi bir başka yeni dizi olması planlanan The Dance of the Dragons‘a bağlamak olacak.

Targaryen Hanesindeki iç savaş, Yedi Krallık tarihi için önemli bir an olarak nitelendiriliyor. Bu iç savaşta hanenin iki önemli kolu savaşa tutuşuyor.

House of the Dragon‘un ne zaman yayına gireceği henüz açıklanmadı. 

İLGİLİ HABERLER