Teknoloji

Hasselblad V1D konsepti ve özel üretim X1D 4116 tanıtıldı

hasselblad v1d
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

hasselblad v1dÇinli DJI’ın yatırımcı olmasıyla birlikte, Hasselblad kameralara birer mücevher gibi davranmaktan vazgeçiyor gibi görünüyor. İlk medium-format aynasız kamerası X1D’yi çıkardıktan sonra Hasselblad, bu sefer de V1D konsept kamerasıyla tüketicilerin karşısına çıkıyor. Hasselblad V1, barındırdığı 75 megapiksel sensör ile klasik Hasselblad V modeline benziyor, ancak kullanıcılara daha uygun gelecek bazı özelliklerle özelleştirilebiliyor.

Hasselblad V1D konseptini, üstü ve arkası ekranlar, vizörler, aksesuarlar için tutucularla; kenarları da kontroller, kabzalar ve benzerleriyle donatılabilecek bir “siyah kutu” olarak tanımlıyor. Bunu olduğu gibi kullanabileceğiniz gibi klasik bir Hasselblad V gibi de konfigüre edebilirsiniz. Aynı zamanda gövde oranları, karesel şekli ve 75 megapiksel görüntü formatı da klasik Hasselblad modellerini hatırlatıyor. Hasselblad, bu konsept ürünün üretimini planlayıp planlamadığına dair bir açıklama yapmadı.

Bu arada Hasselblad, X1D’nin özel bir versiyonunu da duyurdu. Hasselblad X1D 4116 adlı aynasız model, 50 megapiksel medium-format sensör, Wi-Fi, GPS, 25600 ISO hassasiyeti ile iyi düşük ışık hassasiyeti, çift SD kart yuvası ve USB 3.0 gibi özelliklerle geliyor.

13 bin dolarlık yurt dışı fiyat etiketine sahip olan X1D 4116, tamamen siyah gövdesinin yanı sıra deri el kayışı, genişletilmiş garanti ve özel bir kutu ile birlikte geliyor. Ayrıca 2300 dolarlık XCD 45mm lens ile de birlikte geliyor.

İLGİLİ HABERLER