Teknoloji

Hasselblad 5 bin avroluk lüks fotoğraf makinesinin ön gösterimini yaptı

Belirli bir kesime hitap eden fotoğraf makinesi şirketi Hasselblad lüks sınıfındaki yeni aynasız, değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesini henüz piyasaya çıkarmaya hazır olmayabilir, ancak bu durum yeni Lunar ile ilgili çeşitli bilgilerin açıklanmasının önünde bir engel oluşturmuyor. 2013’ün başında piyasaya çıkacak bu yeni fotoğraf makinesinde APS-C 24.3 megapiksel, 25 nokta otomatik odaklı sensör ve Full HD video kayıt yeteneği bulunuyor.

hasselblad-lunar-leather-grip

3 inç’lik HD ekran ve OLED vizör barındıran bu makinenin özellikle OLED vizörünün devrimsel nitelik taşıdığı Hasselblad tarafından dile getirildi. Bununla birlikte ISO 100-16000, 0.02 saniyelik çekim süresi, 10fps’lik sürekli çekim modu gibi nitelikler barındıran bu makinede aynı zamanda çift flaş opsiyonu, harici mikrofon desteği de yer alıyor. Video kaydı sırasında hem otomatik hem de manuel ayarlardan yararlanmak mümkünken, aralarında yüz tanımanın da bulunduğu çeşitli akıllı modlar da sunulmakta.

Hasselblad’ın hazırladığı taslak fotoğraflarda ahşaptan ve deriden yapılmış kabza dikkat çekiyor. Bununla birlikte son Lunar ürününün çok daha estetik materyallerle geleceğini söyleyebiliriz. Makinenin kasası karbon fiber, titanyum, ahşap, deri, altın, deri ve diğer değerli materyalleri barındıracak. Ayrıca özel kabzalar ve diğer detaylarda yapılacak özelleştirmeler de mümkün olacak.

Hasselblad Lunar hem E hem de A monteli lensleri destekleyecek. 2013’ün ilk çeyreğinde pazara girmesi beklenen makinenin yurt dışında 5 bin avrodan satılacağı belirtildi.

Galeri: Hasselblad Lunar
[nggallery id=1048]

İlgili >> Hasselblad Lunar

İLGİLİ HABERLER