Manşetler

Huawei HarmonyOS 3’ü performans, verimlilik ve güvenlik artırıcı yeniliklerle tanıttı

harmonyos 3

Huawei çarşamba günü MatePad Pro 11 modelini tanıtmanın yanı sıra, işletim sisteminin güncellenmiş versiyonu olan HarmonyOS 3 için bir duyuru da yaptı. HarmonyOS 2, 300 milyondan fazla Huawei cihazında çalışmasıyla birlikte tarihteki en hızlı büyüyen işletim sistemi olmuştu. Yepyeni HarmonyOS 3.0 ile birlikte Huawei yazılım tarafındaki yükselişini sürdürmeyi hedefliyor. HarmonyOS 3 yenilikleri ve özellikleri ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

HarmonyOS 3 özellikleri

HarmonyOS 3, yeni bir görünüme ve daha kullanışlı yeni araçlara sahip. HyperTerminal kullanma yeteneği, daha yüksek performans ve daha iyi gizlilik ve güvenlik araçları da yenilikleri arasında bulunuyor. HarmonyOS 3’ün HyperTerminal özelliği; yazıcılar, akıllı gözlükler ve arabalar gibi 12 farklı türde akıllı cihazla çalışıyor.

harmonyos 3

Kullanıcılar, farklı cihazları istedikleri şekilde bir araya getirerek birlikte çalışma imkanı yakalıyor. Performans, gizlilik ve güvenlik gibi unsurlar daha daha hızlı ve verimli, bu da şirkete göre, akıllı yaşamı bir adım öteye taşıyacak.

Ekrandan ekrana paylaşım özelliği sayesinde, bilgisayar ekranını monitörünüze aktarabilir, daha yüksek çözünürlük ve sinematik renklerle kurgulayabilir, bulanıklığı ortadan kaldırırken yakınlaştırabilir ve sürükleyici bir deneyim için kulaklık bağlayabilirsiniz. Ekrandan ekrana paylaşımla artırılmış verimlilik ve kolay oluşturma imkanı sunuluyor.

harmonyos 3

Tablet telefonun yakınındayken, otomatik olarak onun ağına bağlanıyor ve internet bağlantısını paylaşıyor. Tabletler, cep telefonu aramalarına cevap verebilir, gerçek zamanlı olarak SMS doğrulama kodları alabilir, çevrimiçi oyunlar ve videolar oynatabilir. Cep telefonları, geleneksel kişisel erişim noktalarına nazaran daha yüksek güç tasarrufuna sahiptir ve bundan yararlanılır.

Akıllı ekran özelliği iki hoparlörü kullanarak ve sizi seslere ve görsellere kaptıran bir 3D stereo ses alanı yaratıyor. Bir şeyler izlerken başkalarınızı rahatsız etmek istemediğinizde, sesi kulaklığa aktarmak için kablosuz kulaklıkları takmanız yeterli olacaktır.

harmonyos 3

HarmonyOS 3 ile birlikte eşzamanlama tarafında da iyileştirmeleri görüyoruz. Egzersiz sırasında, akıllı saatin üzerindeki simgeyi hafifçe sürükleyerek koşu bandını başlatabilirsiniz. Ayrıca koşu bandındaki verileri saatinizle gerçek zamanlı olarak senkronize edebilirsiniz. Çalışırken müzik dinlemek için kulaklıkları kutusundan çıkarmanız yeterlidir. Destekleyen cihazlar olduğu takdirde, tüm işler bilekte kolayca yapılabilir.

Otomobilde deneyimi artıracak yenilikler de var. Araba park hâlindeyken arabanın video uygulamasını açın ve kullanıcı arayüzünü çift pencereli hâle getirerek bir yandan video izlerken bir yandan da araba kamerasını kullanarak video çekebilir ve bunları internete yükleyebilirsiniz.

harmonyos 3

HarmonyOS 3 ile birlikte akıllı evleri akıllı telefonla kontrol etmek kolaylaşacak. Sadece birkaç tıklatmayla uyumlu akıllı cihazlar kontrol edilebilecek.

Gizlilik, güvenlik ve uygulama kontrolü tarafın en yeni Harmony OS 3 ile, otomatik güvenlik riski tespiti ile uygulama gizlilik profiline tek adımda doğrudan erişebilir, güvenilmeyen uygulamaları yönetebilir ve kontrol edebilirsiniz.

harmonyos 3

Diğer özellikler arasında 3D sanal avatarlar, kart kombinasyonlu masaüstü düzeni, sorunsuz paylaşım için iki çift kulaklık ve Xiaoyi sesli asistan hizmetleri vb. sayılabilir. Ayrıca şirketin belirttiğine göre, HarmonyOS 2 ile karşılaştırıldığında, uygulama performansı ve oyun deneyimleri yüzde 11’e varan oranda iyileştirildi.

HarmonyOS 3 çıkış tarihi ve destekleyen cihazlar

Akıllı telefonlar için HarmonyOS 3.0 şu anda yalnızca Çin’de mevcut olacak. Ancak yeni duyurulan MatePad Pro 11 ile birlikte uluslararası arenaya çıkabilir. Çin’de Eylül 2022’den itibaren uyumlu cihazlar HarmonyOS 3 güncellemesini almaya başlayacak.

LOG’un belirttiğine göre HarmonyOS 3, Çin’de aşağıdaki cihazları için beta formunda çıkış yapmaya başlıyor:

  • P50
  • P50 Pro
  • P50 Pro Collector’s Edition,
  • P50 Pro Pocket
  • P50 Pro Pocket Art Custom Edition
  • Mate 40
  • Mate 40 Pro
  • Mate 40 Pro 4G
  • Mate 40 Pro +
  • Mate 40 RS Porsche Design
  • Mate 40 RS Porsche Design Collection
  • Smart Screen V65 Pro
  • Smart Screen V75 Pro
  • MatePad Pro 12.6 2021

Bu arada lansman etkinliği sırasında şirket, MatePad Pro 11, WATCH 3 Pro, PixLab V1 Akıllı Yazıcı ve diğerleri dahil olmak üzere HarmonyOS 3 üzerinde çalışan bir dizi ürünü de tanıttı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER