Teknoloji

Harman Kardon Cortana destekli hoparlörünü yakında satışa sunabilir

harman kardon cortanaGoogle Home ve Amazon Echo, sesle kontrol edilebilen hoparlör denince akla ilk gelen iki seçenek konumunda. Google Assistant ve Alexa’nın varlığı, bu ürünleri standart bir hoparlör olmaktan çıkarıyor. Yeni yeni şekillenen bu pazarda hâla başka oyuncular için yer bulunuyor. Microsoft, dijital asistanı Cortana’yı başka şirketlerle işbirliği yaparak bu alana sokmayı planlıyor. Harman Kardon Cortana destekli hoparlörünü daha önce duyurmuştu. Ürünün Wi-Fi sertifikasının ortaya çıkması, piyasaya çıkışının da yaklaştığını düşündürüyor.

Geçtiğimiz aralık ayında duyurulan Cortana’lı Harman Kardon hoparlörünün CES 2017’de gözler önüne çıkabileceği düşünülmüştü. Ancak bu beklentinin gerçeğe dönüşmemesi üzerine gözler, Barselona’da düzenlenecek 2017 Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2017) çevrildi.

Harman’ın yeni sahibi Samsung’un bu etkinliğin önemli katılımcılarından biri olması da, söz konusu beklentiyi biraz daha kuvvetlendiriyor.

Harman Kardon Cortana Linux 3.8.13 ile çalışıyor

Harman Kardon’un Cortana’lı hoparlörünün Wi-Fi sertifikasını almış olması ise ürünün yakında piyasaya çıkacağına dair beklentileri biraz daha artırıyor. Sertifikada hoparlörün Cortana’yı barındırdığı ve Linux’un 3.8.13 versiyonuyla çalıştığı da görülüyor.

İLGİLİ HABERLER