Ulaşım

Harley-Davidson’ın elektrikli motorsiklet projesinin birkaç yıla daha ihtiyacı var

harley-davidson-project-livewire-040615

Harley-Davidson, “Project LiveWire” adını verdiği ilk elektrikli motorsikletini yaklaşık bir yıldır düzenlediği özel turlarla tanıtıyor. ABD’de gerçekleşen tanıtım turları sayesinde şirket, sürücülerin geri bildirimlerini direkt biçimde toplayabiliyor. Harley-Davidson elektrikli motorunun yollara çıkışı konusunda somut bir tarih açıklamasa da, ilk kez bir zaman aralığı verdi. The Wall Street Journal’a konuşan Harley-Davidson CEO’su Matt Levatich, Project LiveWire’ın önümüzdeki iki yıl içinde piyasaya sürülmeyeceğini, ancak çıkışın 2020’yi de bulmayacağını belirtti.

Levatich, Project LiveWire’ın gelişim sürecinde kendilerini etkileyen esas problemlerin maliyet ve menzil olduğunu dile getirdi. Üç düzine LiveWire prototipi hazırladıklarını söyleyen Levatich, bu prototiplerinin menzilinin 80 kilometreyi aşmadığını ve motorsikleti test eden sürücülerin bu menzilin en az iki katını talep ettiğini belirtti. Harley-Davidson CEO’su, insanların elektrikli motorsiklet için 20 bin dolar ödemeye hazır olduklarını, ancak bu rakamın da şirkete kâr bırakmadığını sözlerine ekledi.

Harley-Davidson, Project LiveWire’da işi ağırdan almakta ise herhangi bir sakınca görmüyor. Şirketin yüksek pazar payı ve marka karizması nedeniyle bu rahatlığa sahip olduğu belirtiliyor. Harley-Davidson CEO’su Matt Levatich, sürücülere ne istediklerini sormanın kendilerini Nirvana’ya ulaştırmayacağını, ancak yaklaştıracağını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER