Ulaşım

Harley-Davidson’dan uygun fiyatlı yeni elektrikli motosiklet

harley davidson livewire one

Harley-Davidson, LiveWire adını taşıyan ilk elektrikli motosikletini 2019’da duyurmuştu. Pahalı fiyatı ve ilk etapta yaşanan üretim sorunları nedeniyle işler şirketin planladığı gibi gitmemişti. Bu yıl içinde LiveWire’ı ayrı bir markaya dönüştüren Harley-Davidson, LiveWire One adını taşıyan yeni elektrikli motosikletiyle ilk modeldeki sorunları çözmeyi hedefliyor.

LiveWire One’ın en dikkat çekici yönünün fiyat etiketi olduğu söylenebilir. Elektrikli motosiklet 21999 dolar karşılığında satılacak. Orijinal LiveWire, 2019’da 29799 dolar karşılığında satışa sunulmuştu. Şirket tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, federal destekler sayesinde LiveWire One’ı 20000 doların altında bir meblağ karşısında satın alınabileceğini belirtti.

Ancak elektrikli motosiklette fiyat dışında değişiklikler de söz konusu. Harley-Davidson, motosikletin menzilini de artırdı. LiveWire One, dolu bataryayla şehir içinde 235 kilometre yol katedebilecek. Orijinal LiveWire’da menzil 177 kilometreyle sınırlandı. Motosikletin bataryasının yaklaşık 1 saat içinde tamamen doldurulabileceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Harley-Davidson LiveWire One için resmi tanıtım 18 Temmuz’da ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen bir fuarda yapılacak. Ancak ABD’de elektrikli motosiklet için şimdiden ön sipariş vermek mümkün.

İLGİLİ HABERLER