Ulaşım

Harley-Davidson elektrikli motosiklet hedefini 5 yıl içinde gerçekleştirmeyi istiyor

harley-davidson elektrikli motosikletHarley-Davidson, “Project Livewire” adını verdiği elektrikli motosikletini görücüye çıkardığında ne kadar ciddi olduğunu çeşitli vesilelerle dile getiriyor. Milwaukee Business Journal’a konuşan şirketin kıdemli başkan yardımcısı Sean Cummings, önümüzdeki 5 yıllık süre içinde elektrikli bir Harley-Davidson’ı yola çıkarmayı istediklerini belirtti.

Cummings, söz konusu elektrikli otomobilin neye benzeyeceği konusunda ipucu vermese de, şirketin yeni elektrikli motosikletinin LiveWire’dan farklı bir görüntüye sahip olacağı düşünülüyor.

Autoblog sitesinde yer alan habere göre, Harley-Davidson elektrikli motosiklet projesinin aşması gereken en önemli zorluk olarak menzilin maksimize edilmesi ön plana çıkıyor. LiveWire konsepti, tam şarj ile en fazla 100 kilometre mesafe katedebilmişti. Bu rakamın Harley keyfi yaşayanları pek tatmin etmeyeceğini görmek zor değil.

Harley’in elinde büyük arabalar gibi geniş batarya paketlerine sahip olma lüksü bulunmuyor. Şirketin batarya hücrelerini küçük alanlara sığdırması ve bunu yaparken de motorsikletin manevra kabiliyetine zarar vermemesi gerekiyor.

Bütün bu zorluklara rağmen, Harley-Davidson elektrikli motosiklet üretimi konusunda oldukça istekli ve iddialı gözüküyor. Gürültülü, adeta kükreyen benzinli motorlarıyla ün yapan bir şirketin elektrikle buluşması sıra dışı bir deneyimin işaretini beriyor.

İLGİLİ HABERLER