Teknoloji

Araştırmaya göre hareket takibinde akıllı telefonlar da giyilebilir ürünler kadar yetenekli

iphone-6-fitness-110215

Hareket ve sağlık takibi teknoloji dünyasında son dönemin moda konseptleri arasında yer alıyor. Pek çok kişi hareket takibi konusunda özel olarak geliştirilen giyilebilir ürünlerin daha iyi bir performans gösterdiğine inansa da, Pensilvanya Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma akıllı telefonların bu konuda ne denli yetenekli olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, akıllı telefonlar tarafından ölçülen adım sayıları ve araştırmacılar tarafından bizzat ölçülen adım sayıları arasında yüzde 7’lik bir sapma bulunuyor.

Aynı araştırmada test edilen bazı giyilebilir ürünler ve akıllı telefonların kaydettiği veriler arasında da fazla fark olmadığı görülüyor. Fitbit’in One ve Zip bileklikleri araştırmacılar tarafından kaydedilen adım sayısına yakın bir sayıya ulaşırken, test edilen diğer giyilebilir ürünlerin akıllı telefonlardan farklı sonuçlara ulaşmadığı belirtiliyor. Nike FuelBand ise akıllı telefonlara kıyasla bir hayli farklı rakamlar sunuyor.

Yapılan araştırmanın sonucunu ”giyilebilir ürünlerden temelli kurtulabilirsiniz” şeklinde okumak ise pek doğru değil. Araştırmada sadece altı hareket takip cihazının kullanıldığını ve sadece adım sayılarının dikkate alındığını unutmamak gerekiyor. Ayrıca özellikle spor yaparken bir telefon taşımanın pek pratik olmadığı gerçeği de ortada duruyor. Yine de; bu araştırma, sadece gün içinde attığı adım sayısını merak edenler için akıllı telefonların sağladığı veri miktarının yeterli olacağını kanıtlaması bakımından önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER