İpucuManşetler

Haptic Touch iOS 17 ile birlikte iPhone kullanımında etkileşimi hızlandırıyor

ios 17 haptic touch dokunma süresi

Başlangıçta iPhone 6S ile hayatımıza giren ve XS ile XS Max modellerine kadar devam eden 3D Touch, her parmak basınç seviyenize göre ekranın farklı tepkiler vermesini sağlıyordu. Ancak, maliyetleri düşürme ve tasarım karmaşıklığını azaltma amacıyla Apple, bu özelliği iPhone XR ve sonraki modellelerden kaldırarak yerine “Haptic Touch” adlı etkileşimi getirerek, 3D Touch’un bazı işlevlerini uzun basma işlemi ile simüle etti.

İşin içindeki temel sorun ise bu yeni dokunma tabanlı geri bildirim özelliğinin biraz yavaş olmasıydı. Ancak Apple bu haftanın hemen başında dağıtıma çıkan, iOS 17‘nin bu haftaki yayınlanmasıyla Haptic Touch’ı hızlandırmada bazı adımlar attı. Erişilebilirlik bölümünde birkaç seviye derine gömülmüş olan yeni “Dokunma süresi” tercihini değiştirmeniz gerekiyor ve burada üç ayar seçeneği sunuluyor: Saptanmış, Hızlı ve Yavaş.

“Hızlı” seçeneği, Haptic Touch’ın hemen hemen 3D Touch’ın eski günlerine döndüğü hissi oluşturuyor. Daha hızlı dokunma süresine geçişin negatif bir yanı görülmediği gibi, bazı kullanıcılar Apple’ın bunu yeni varsayılan olarak belirlemesi gerektiğini savunuyor.

3D Touch, her ne kadar az kullanılmış ve daha çok tecrübeli kullanıcıların yararlandığı bir özellik haline gelmiş olsa da, gerçekten benzersiz bir teknolojiydi. Şimdi ise, bu teknoloji geri gelmeyecek gibi görünüyor. Ancak, en azından yeni ve daha hızlı dokunma süresi, 3D Touch’un ikamesinin daha kullanışlı hale gelmesini sağlıyor.

Haptic Touch dokunma süresi nasıl ayarlanır?

Haptic Touch’ı özelleştirmek için aşağıdaki adımları izlenebilir:

  • Ayarlar‘ı açın.
  • Aşağı kaydırın ve Erişilebilirlik‘i seçin.
  • Dokunma’yı seçin, ardından bir sonraki menüde Haptic Touch‘a dokunun.
  • Burada Dokunma Süresi ayarını göreceksiniz.
  • Tercih ettiğiniz seçeneği belirleyin: Saptanmış, hızlı veya yavaş. Her bir seçeneğin nasıl çalıştığını hemen altta bulunan Dokunma Süresi Testi ile deneyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER