EğlenceManşetler

Happy Wheels: Tekerlekler üstünde hayatta kalma mücadelesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

happy-wheels-1

Mobil oyunların başarıyı yakalaması için etkisi kanıtlanmış bazı tariflerin olduğu bir gerçek. Bu başarısı garantilenmiş tariflerin üzerine çeşitli özelleştirmeler yapılması ise gerekli farklılığın ortaya çıkmasını sağlıyor. Başarısı garantilenmiş tarifleri özel bir sosla sunarak uygulama mağazalarında üst sıraya tırmanmayı başaran yeni oyunlardan birisi de Happy Wheels oldu.

happy-wheels-2

Happy Wheels, genel olarak kapsayıcı bölümlerin altında yer alan seviyelerden oluşuyor. Kapsayıcı bölümlerin her biri ayrı bir tema çerçevesinde hazırlanmış olsa da, henüz bu bölümlerin tamamına erişilemediğini belirtmek gerekiyor. Happy Wheels, sonsuz koşu türündeki oyunları hatırlatsa da, sonsuz koşu bu sefer tekerlekli araçlarla yapılıyor.

happy-wheels-4

Happy Wheels’in ilk bölümünün kahramanı “Ginger” olarak da bilinen iki tekerlekli araç üstündeki bir “beyaz yakalı”. İlk bakışta nihai amacın ana kahramanı işe ulaştırmak olduğu düşünülse de, bir süre sonra her seviyenin kendisine özgü bir hedefinin olduğu anlaşılıyor.

happy-wheels-3

Happy Wheels’teki kontroller ekranın üstüne yerleştirilen sanal tuşlar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Oyunun başlangıcında hangi tuşa ne zaman basılması gerektiği oyunculara uygulamalı biçimde gösteriliyor. Happy Wheels’in seviyeleri ise hiç düz ayak değil. Oyuncular sürekli olarak düz bir çizgide ilerlemiyor. Kimi zaman sıçramaları kimi zaman geri geri gitmeleri gerekiyor.

happy-wheels-5

Happy Wheels’teki engelleri sadece “fiziksel” boyutta değerlendirmek ise eksik olacaktır. Oyuncuların ilerlerken kendilerini gökten düşen arabalardan, fırlatılan oklardan, patlayan mayınlardan korumaları gerekiyor. Bu esnada ortaya kanlı görüntüler çıkabiliyor, beyaz yakalı kahramanımız kolları veya ayakları kopmuş biçimde yola devam etmeye çalışabiliyor. Dolayısıyla Happy Wheels’i çocuklara oynatma konusunda biraz ihtiyatlı olmak gerekiyor. Bütün bu engellerin aşılıp final noktasına ulaşılması için herhangi bir zaman kısıtı bulunmuyor.

happy-wheels-8

Kullanıcılar bölümü tamamlamalarının ardından diledikleri takdirde seviyeyi nasıl geçtiklerini tekrar izleyebiliyor. Bu tekrar oynatma sırasında ekran görüntüsü alıp farklı mecralarda paylaşmak da mümkün oluyor.

happy-wheels-6

Happy Wheels’in en önemli özelliklerinden birisi ise kullanıcıların seviye oluşturmasına ve oluşturdukları seviyeleri arkadaşlarıyla paylaşmasına izin vermesi. Seviye oluşturma süreci ilk bakışta göze karmaşık gelse de, kullanıcılara oldukça ilginç tasarımlar oluşturma ve farklı tuzaklar yerleştirme şansı sunuyor.

happy-wheels-7

Happy Wheels’in ilerleyen bölümlerinde sorumsuz baba, tekerlekli sandalyedeki adam, motosiklet çifti, pogo çubuklu adam gibi karakterler oyuncuların karşısına çıkacak. İlk bakışta “cıvıl cıvıl” bir oyun olduğu izlenimini veren Happy Wheels, bir süre oynandıktan sonra özündeki acımasızlığı oyunculara gösteriyor. Happy Wheels’i iTunes App Store’dan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER