Teknoloji

Hangouts Web sürümüne kullanıcı arayüzü güncellemeleri

google-hangouts-web-111115

Google geçtiğimiz ağustos ayında internet tarayıcısı aracılığıyla Web üzerinde iletişim kurmak için yeni bir yöntem sunmuştu. Hangouts servisini özel bir web sitesi üzerinden yeniden faaliyete geçirmiş, basit bir açılır menü veya tarayıcı eklentisi yerine tam ekranda açılan tarayıcı penceresindeki bütün alandan yararlanmaya başlamıştı.

Hangouts Web servisinin sunulmaya başlanmasının üzerinde üç aydan kısa bir zaman geçtikten sonra, Google Hangouts web üzerinde en kapsamlı güncellemelerden bir tanesini sunuyor. Tahmin edebileceğiniz üzere, Google Hangouts web servisinin her köşesinde iyileştirmelerin eserini görmek mümkün, öncelikle de kullanıcı arayüzünde kaydedilen performans artışında.

Birden fazla platform üzerinde daha işlemesine rağmen, web tabanlı uygulamaların her zaman en hızlı sonucu verdiğini söylemek mümkün olmuyor. Bazı uygulamalarda yavaşlıklar, takılmalar, istenmeyen deneyimler görmek mümkün oluyor. Bu, özellikle Hangouts gibi gerçek zamanlı görüntülü görüşme imkanı sunan uygulamalarda daha çok görülüyor. Ancak Google yeni Hangouts ile birlikte içeriği hızlı ve akıcı şekilde sunma konusunda öncü rollerden birini üstleniyor, görüntülü görüşmeler sadece hızlı şekilde başlatılmakla kalmıyor, aynı zamanda yüksek kaliteli video sürekli keskin biçimde her iki tarafa da sunuluyor.

Ne var ki, hız ve net videolar en iyi uygulama deneyimi için yeterli sayılmaz. Kullanıcılara uygulama içinde kolaylıkla gezinme imkanı da sunmak gerekiyor. İşte Hangouts’un son güncellemesi buna odaklanıyor. Yeni Hangout ile Google kullanıcı arayüzünde önemli iyileştirmeler kaydediliyor.

Hangouts Web uygulamasının yeni sürümünde arkadaşları veya aile bireylerini görüşmelere davet etmek daha kolay hâle geliyor. Öte yandan görüşmeleri başlatmak daha da hızlanıyor. Buna ek olarak tam ekran kullanıcı arayüzü de daha kolay gezilebilir hâle getirilmiş.

Yeni Hangouts Web güncellemesi bir süredir Google içinde test ediliyordu ve daha geniş bir kitleye sunulmadan önce şanslı olan bazı kullanıcılar sunulmaya başlanmıştı. Kullanıcıların arzu ettikleri takdirde eski kullanıcı arayüzüne geri dönüş yapma imkanı bulunuyor, ancak bu imkanın ne kadar süre boyunca sunulacağı bilinmiyor.

Google Hangouts Web ile birlikte kullanıcılar herhangi bir uygulama yüklemeye gerek duymadan, doğrudan internet tarayıcıları üzerinden görüntülü görüşme yapma fırsatı yakalıyor. Üstelik Google Hangouts Web’in çalışması için bir işletim sistemi kısıtlaması da bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER