Eğlence

Haluk Bilginer’in başrolde olduğu “Türk Dedektif” dizisi Turkcell TV+’ta izleyicilerle buluşuyor

haluk bilginer paramount tv+

Paramount’un başrolünde usta oyuncu Haluk Bilginer’in yer aldığı The Turkish Detective (Türk Dedektif) dizisi, bu ay içinde Türk izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Dizi, Barbara Nadel’ın Müfettiş Çetin İkmen karakterini konu alan polisiye roman serisinden uyarlanmış ve Türk Dedektif adıyla ekranlara gelecek. Kasım ayı içerisinde Türkiye’de Turkcell TV+ platformu üzerinden izlenebilecek.

The Turkish Detective dizisinin başrollerinde Haluk Bilginer’e Ethan Kai ve Yasemin Allen eşlik ediyor. Dizinin içeriği Miramax, Ay Yapım ve Paramount işbirliğiyle İstanbul’da çekildi. Senaryosu Ben Schiffer tarafından kaleme alınan dizinin yönetmen koltuğunda Niels Arden Oplev oturuyor. Dizi, ilk sezonu sekiz bölüm olarak planlanan bir yapım olarak dikkat çekiyor.

Haluk Bilginer, Türk Dedektif dizisinde Dedektif Çetin İkmen karakterini canlandırıyor. Ethan Kai ise onun ortağı Mehmet Süleyman karakterini, Yasemin Allen ise Dedektif Ayşe Farsakoğlu karakterini canlandırıyor.

Paramount+’nın orijinal içerik sorumlusu Nicole Clemens, The Turkish Detective dizisini, “Dünyanın en çarpıcı, kültürel açıdan zengin şehirlerinin birinde geçen, evrensel olarak merak uyandıran bir suç gerilim dizisi.” olarak tanımlıyor. Bu tanım, dizinin uluslararası izleyici kitlesi için büyük bir çekicilik taşıdığını gösteriyor.

Barbara Nadel, Müfettiş Çetin İkmen karakterini konu alan roman serisini yazarken sık sık Türkiye’yi ziyaret etti. Seri, 24 kitaptan oluşuyor ve Türk Dedektif dizisi, bu başarılı seriyi televizyona uyarlayarak izleyicilere sunacak.

İLGİLİ HABERLER