Eğlence

Haluk Bilginer Paramount Plus için kamera karşısına geçiyor

haluk bilginer paramount plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çevrimiçi içerik platformu Paramount Plus henüz Türkiye’de yayın hayatına başlamasa da, Türkiye merkezli önemli bir prodüksiyon için kolları sıvadı. Barbara Nadel’in Polisiye Yazarlar Birliği’nden Altın Hançer Ödülü’nü kazanan romanlarından uyarlanacak dizi “The Turkish Detective” (Türk Dedektif) adıyla izleyicilerin karşısına çıkacak. Dedektifler Çetin İkmen ve Mehmet Süleyman’ın maceralarını anlatacak yeni Paramount Plus dizisinin oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer ve Yasemin Kay Allen gibi tanıdık isimler göze çarpıyor.

Dizinin başrollerini Haluk Bilginer ve Yasemin Kay Allen ile paylaşacak diğer oyuncu ise Ethan Kai olacak. Günümüz İstanbul’unda geçecek olan dizinin çekimleri de İstanbul’da gerçekleştirilecek. Yapımcılığını ise Miramax, Ay Yapım ve Paramount’un uluslararası stüdyosu VIS üstleniyor.

Dizinin çekimleri bu ay içinde İstanbul’da başlayacak. The Turkish Detective önümüzdeki yıl Paramount Plus’ta izleyicilerin karşısına çıkacak. Senaryoyu Ben Schiffer kaleme alırken, yönetmenliği Ejderha Dövmeli Kız filmiyle tanınan Danimarkalı yönetmen Niels Arden Oplev üstleniyor.

Dizinin sekiz bölümlük ilk sezonunda Çetin İkmen (Haluk Bilginer), Mehmet Süleyman (Ethan Kai) ve Ayşe Farsakoğlu’nun (Yasemin Kay Allen) suçluların peşinde koşarken yaşadıkları maceralar anlatılacak. Her bir suç hikayesinde İstanbul’un geniş kültür ve tarihine göndermeler yapılacak.

Paramount Plus’ın orijinal senaryolu içeriklerden sorumlu başkanı Nicole Clemens, The Turkish Detective için şu ifadeleri kullandı: “The Turkish Detective, dünyanın en büyüleyici ve kültürel açıdan en zengin şehirlerinden birinde geçen evrensel bir suç ve macera hikayesi. Paramount Plus’ın giderek büyüyen küresel kitlesi için Barbara Nadel’in muhteşem romanlarını ekrana taşıyacağımızdan dolayı heyecanlıyız.”

Haluk Bilginer ve Yasemin Kay Allen’ın kamera karşısına geçeceği dizi, Paramount Plus servisinin olmadığı ülkelerde de yayınlanacak. Dizinin bu ülkelerdeki dağıtımı Paramount Küresel İçerik Dağıtımı tarafından gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER