EğlenceTeknoloji

Halo: Reach için PC’de ilk açık test gerçekleştirildi

PC üzerinde Halo: Reach deneyimini yaşamak isteyenler, uzun süredir sabırlı bir bekleyiş içinde. Bu bekleyiş, en azından küçük bir kullanıcı grubu için, hafta sonu itibarıyla sona erdi. Microsoft ve 343 Industries, bugün itibarıyla tamamlanacak ilk açık test sürecine 1000’den de az Halo Insider üyesini kabul etti. Geliştiriciler, zaman içinde test sürecine daha fazla oyuncuyu katmayı planlıyor. Dolayısıyla bunun daha geniş bir test deneyiminin başlangıcı olduğu söylenebilir.

Master Chief Collection güncellemesinin bitmiş hâli yayınlandığında da Halo oyuncuları dikkat çekici yeniliklerle buluşacak. Oyuncular eski Forge haritalarını, bir kereliğine yeni güncellemeye transfer edebilecek. Böylelikle favori Halo 3, Halo 4 veya Halo: Reach haritalarını modern bir görünüm eşliğinde oynamak mümkün hâle gelecek.

Master Chief Collection güncellemesinin ne zaman tam anlamıyla hazır hâle geleceği şu an için bilinmiyor. Filmlerin ve ekran görüntülerinin Master Chief Collection’a nasıl aktarılacağı da belirsizliğini koruyor. Bu belirsizliklerin eski içerikleri kaybetme korkusunun yanında pek de önemli olmadığı söylenebilir.

Geliştiriciler, Master Chief Collection ölçeğindeki ilerleme sistemiyle ilgili planlarını ise netleştirmişe benziyor. Sezon mantığıyla ilerlenen oyunlardan farklı olarak, yeni sezon başladığında eski sezonlara ait araçların kilitleri açılabilecek. Oyuncular bir oyunda kazandıkları puanları, başka bir oyunda özelleştirme yapmak için de kullanabilecek. Halo: Reach ile birlikte oyuncuların ön sipariş veya hesap bağlantılarıyla da çeşitli araçların kilidini açabileceği belirtiliyor. Kısacası oyuncular, oyunların baz versiyonuna sıkışıp kalmaktan kurtulacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER