Eğlence

Ücretsiz yeni Halo oyunu ilk olarak Rusya’da yayınlanacak

Halo-3-260315

Halo serisinin yayınlanmayı bekleyen tek oyunu Halo 5 değil. Serinin yapımcısı 343 Industries, bu ilkbaharda Halo Online adını taşıyan yeni ve ücretsiz bir PC oyunu yayınlayacak. İşin kilit noktası ise oyunun sadece Rusya’da piyasaya sürülecek olması.

Saber Interactive ve Innova Systems ile birlikte geliştirilen Halo Online, Halo 3’ün “büyük ölçüde değiştirilmiş” bir versiyonu olacak ve sadece çoklu oyuncu modunda oynanabilecek. Oyunun giriş seviyesi PC’lerde sıkıntısız biçimde çalışması planlanıyor. 343 Industries tarafından yapılan açıklamada Halo Online’ın yeni hayranlara Halo evrenini anlatma konusunda önemli bir fırsat olacağı belirtildi.

Stüdyonun açıklamasında Halo Online’ın bir oyun içi ekonomisinin olacağı ifade edilse de, oyuncuların neleri satın alabileceği konusunda bilgi verilmedi. Oyun Anvil adını taşıyan gizli bir UNSC uzay tesisinde geçecek ve Spartan IV askerleri savaş yeteneklerini geliştirecek, deneysel teknolojileri test edecek.

Halihazırda Halo Online’ın Xbox One veya Xbox 360 için yayınlanması gibi bir plan bulunmuyor. Oyunun Rusya dışındaki ülkelerde çıkıp çıkmayacağı konusunda da 343 Industries bilgi vermedi. Stüdyo önceliğin kapalı beta sürecinden mümkün olduğunca faydalanmak olduğunun altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER