EğlenceTeknoloji

Halo Infinite çıkış tarihi 2021 yılına ertelendi

halo infinite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft ve 343 Industries Halo Infinite oyununun çıkışını 2021 yılına erteleme kararı aldı. 343 Industries, gecikmenin devam etmekte olan koronavirüs pandemisiyle ilgili olduğunu, çalışanların evden çalıştığını ve büyük oyunların geliştirilmesinin sektörün büyük bir kısmı için daha da zorlaştığını kaydetti.

Halo Infinite’ten sorumlu stüdyo şefi Chris Lee, “Ekibimizin vizyonumuzu karşılayan bir Halo oyun deneyimi sunmak için yeterli zamana sahip olmasını sağlamak için sürümümüzü 2021’e kaydırmak gibi zor bir karar verdik.” dedi. “Sürümümüzü erteleme kararı, tüm bu yıl boyunca bizi etkileyen devam eden COVID ile ilgili etkiler de dahil olmak üzere, geliştirme zorluklarına katkıda bulunan birçok faktörün sonucudur. Harika bir oyun yaratmaya ve geliştirme zorluklarına çözümler bulmaya kararlı olan 343 Industries’deki ekibimizin sıkı çalışmasını kabul etmek istiyorum. Ancak, ekibimizin refahı veya oyunun genel başarısı için onu bu tatil dönemine yetiştirmek devam ettirilebilir bir süreç değil.”

Microsoft Xbox şefi Phil Spencer, yakın zamanda böyle bir kararın alınabileceğine dair uyarıda bulunmuştu. Spencer geçtiğimiz mayıs ayında, “Dürüst olmak gerekirse, daha büyük bilinmeyen, muhtemelen oyun prodüksiyonudur.” demişti. “Oyun prodüksiyonu artık büyük ölçekli bir eğlence etkinliği, yüzlerce insan bir araya geliyor, varlıklar oluşturuyor, yaratıcılık üzerinde çalışıyor.”

Yine de Microsoft, birkaç hafta önce gerçekleştirdiği Xbox Game Studios etkinliğinde Halo Infinite sunumu gerçekleştirmişti. O zamanlar Microsoft ve 343 Industries Halo Infinite’in yeni Xbox Series X konsoluyla birlikte çıkacağını söylüyordu. Xbox Series X de kasım ayında raflardaki yerini alacak.

Son birkaç haftada ne değişti de, Microsoft Halo Infinite çıkış tarihini 2021 yılına erteledi, bu bilinmiyor. Oyuna çeşitli tepkiler gelmişti, bazıları oyundaki grafikleri ve görselleri eleştirmişti. 343 Industries bu eleştirilere cevap vermiş ve “Bu alanlardan bazılarını ele almak ve nihai oyun için gerçeğe uygunluk düzeyini ve genel sunumu yükseltmek için yapmamız gereken işler var.” demişti.

Halo Infinite için 2021’de çıkacağı dışında herhangi bir çıkış tarihi bilgisi bulunmadığına göre, 343 Industries’in elinde oyunun kalitesini artıracak ve gelen eleştirilere karşılık verecek birkaç ay daha olacaktır.

İLGİLİ HABERLER