Eğlence

Halo 5 9 GB’lık ilk gün yamasıyla birlikte gelecek

halo-5-160514

Halo 5, oyun meraklılarının büyük heyecanla beklediği oyunlar arasında yer alıyor. Ancak oyunu anında oynamayı planları bir hayal kırıklığı bekliyor. Son zamanların modasına uyan Halo 5, tam 9 GB’lık bir ilk gün yamasıyla birlikte gelecek.

Halo 5’in yapımcısı 343 Studios’dan Josh Holmes, yamanın içeriği konusunda bazı bilgiler verdi. Çok oyunculu oyun haritası, söz konusu yamanın en dikkate değer içerikleri arasında yer alıyor. Harita özellikle Arena çok oyunculu modu ve 12’ye 12 Warzone modu için büyük önem taşıyor.

Peki Halo 5 yapımcıları neden söz konusu ekstraları oyuna doğrudan yerleştirmek yerine devasa bir yama yayınlamayı tercih etti? Bu soruya kesin bir cevap vermek mümkün değil, ancak bu yolla oluşturulan ekstra zamanın yapımcılara çok oyunculu modları iyileştirmek için daha fazla imkan tanımış olması muhtemel gözüküyor.

Ancak daha kuvvetli olan ihtimal ise içeriğin diske sığmayacak olması. Halo 5’in dijital indirme dosyasının boyutu 46 GB. Bu boyutu bir diske sığdırmak mümkün. Ancak işin içine 9 GB’lık ekstra girdiği zaman Halo 5’in tek diske sığma şansı ortadan kalkıyor.

Halo 5, 27 Ekimde yayınlandığında devasa boyuttaki yamayı indirmekle zaman kaybetmek isteyenlere ise Microsoft cephesinden iyi haberler var. Dijital indirme yolunu seçenler, yamayı indirmeye beş gün öncesinden, yani 22 Ekimde, başlayabilecek.

Halo 5’in diskli versiyonunu satın alanların ise yamayı indirmek için oyunun çıkışını beklemesi gerekiyor. Oyunu anında oynamak isteyenlerin elinde Xbox One’ı çevrim dışı hâle getirip Halo 5 deneyimini tek oyuncu modunda yaşamak gibi bir imkan da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER