Teknoloji

Halka açılan Twitter ilk finansal sonuçlarını açıkladı

twitter çift aşamalı doğrulama

Geçtiğimiz kasım ayında halka açılan Twitter, üç aylık finansal sonuçlarını ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 116 oranında artıran Twitter, 243 milyon dolar gelir ve 10 milyon dolar net gelir açıkladı. Aylık aktif kullanıcı sayısı 241 milyona ulaşan mikro blog servisi, bu kullanıcıların yüzde 76’lık kısmının mobil cihazlar aracılığıyla platforma erişmesi ön plana çıkan noktalardan biri oldu.

twitter-logo-230513

Twitter CEO’su Dick Costolo şu ana kadarki en iyi çeyrek performansını yakaladıklarını belirtirken; herkese açık, diyalog üzerine kurulu, gerçek zamanlı ve geniş kapsamlı tek platform olduklarını ve Twitter deneyimini geliştirmek için başlatılan girişimlerden dolayı heyecan duyduğunu sözlerine ekledi.

Sonuçlara bakıldığı zaman Twitter’ın bir yıl önceye göre 41 milyon yeni kullanıcıya sahip olduğu görülüyor. Daha geniş bir kullanıcı tabanına sahip olan Facebook ise aynı dönemde 265 milyon yeni kullanıcıya ulaşmış durumda. Twitter akışlarının görüntülenme sayısı 148 milyarı bulurken, şirketin gelirlerinin yüzde 75’lik bir kısmının mobilden gelmesi de ayrıca dikkat çekiyor. Facebook’a ait sonuçlarla karşılaştırıldığı zaman ise Twitter’ın rakamları halen cılız kalıyor. Şirket 2014’ü 1.15 ila 1.2 milyar dolar arası bir gelirle kapatmayı öngörüyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER