Teknoloji

Halide uygulamasına makro modunu getiren güncelleme

halide makro modu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Halide iPhone’daki en iyi fotoğrafçılık uygulamalarından biri ve şirket, Apple’ın bu yılki iPhone 13 Pro modellerine eklediği yeni makro modunu mükemmel bir şekilde tamamlamak üzere tasarlanmış yeni bir makro özelliğiyle uygulamasını güncelledi.

Halide’ın 2.5 güncellemesi, yalnızca Apple’ın iPhone 13 Pro modelleriyle sunduğu mevcut makro özelliği için destek eklemekle kalmıyor. İşleri bir adım öteye taşıyor ve daha eski iPhone’lar için de bir makro modu ekliyor. Yakın plan çekimden, kırptığınızda bile, ekstra ayrıntıyı almak için Apple’ın Neural Engine’ini kullanarak yapay zekâ tabanlı detay genişletmesi yapıyor.

iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max’teki makro modu, Apple’ın daha üst seviyedeki modellerinde sunduğu yeni ultra geniş lensi kullanıyor. Bu lens, normal iPhone 13 modellerindeki veya daha eski iPhone’lardaki ultra geniş lensin aksine ultra yakın çekim fotoğrafçılığını mümkün kılan otomatik odaklama modunu içeriyor.

Halide bu efekti iki şekilde taklit ediyor. Öncelikle, cihazınızdaki hangi kamera lensinin en yakına odaklanabileceğini belirliyor. Ardından, mükemmel çekimi elde etmek için “milimetrenin altında” odak kontrolü sunuyor. Daha sonra da, görüntüyü yükseltmek için yukarıda bahsedilen “Neural Macro” özelliğini kullanıyor. Bu da 2 kat veya 3 kat kırpıldığında bile keskin fotoğraflara olanak tanıyor.

Halide’da Makro Modunu kullanmak için öncelikle uygulamanın sürümünü App Store’dan Halide 2.5’e güncellemeniz gerekiyor. Ardından, manuel odak menüsünü getiren otomatik odaklamayı kapatmak için “AF” düğmesine dokunun. Bu da Makro Modunu etkinleştirmek için yeni bir çiçek simgesine dokunabileceğiniz manuel odak menüsünü karşınıza çıkaracaktır.

Yeni Makro Modu eklentisi, Apple’ın Neural Engine özelliğini (iPhone 8 ve sonra çıkan tüm modellerde bulunur) sunan tüm iPhone’larda çalışıyor. Halide uygulamasına sahip olanlar içi bu, ücretsiz bir güncellemedir. Halide, yedi günlük ücretsiz deneme süresiyle App Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Daha sonra aylık ₺31,99 veya yıllık ₺127,99 abonelik veya ₺469,99 tek fiyatla satın alabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER