Teknoloji

Halide son güncellemeyle iPhone 11’lerin yeteneklerine uygun hâle geliyor

halide iphone 11

Halide, iOS platformunun en yetenekli fotoğraf uygulamaları arasında yer alıyor. Uygulama özellikle profesyonel fotoğrafçıların telefonun kamerasından maksimum faydayı almasını sağlıyor. Halide için yayınlanan son güncelleme uygulamaya iPhone 11 modellerinin kapasitelerine uygun yenilikler ekliyor.

Yeni özelliklerin en önemlisi olarak “Tactile Lens Switcher” (Dokunsal Lens Değiştiricisi) öne çıkıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’te bulunan üç lens arasında geçiş yapabiliyor. Bu özellikten deklanşör tuşunun yanındaki kamera değiştiricisi tuşuna uzun süre basıp daha sonra açılan seçeneklerde istenen kamerayı işaretleyerek kullanılabiliyor.

halide iphone 11Halide’ın lens değiştiricisi, kendisini iPhone’un yerel çözümüne kıyasla daha avantajlı kılan bazı özelliklerle sahip. Öncelikle Apple’ın değiştiricisinde seçenekler Kamera uygulamasının tamamını kaplıyor. Halide’da ise vizör görüşü kısıtlanmıyor. Lens Rehberleri de Halide’ın sunduğu etkileyici çözümler arasında bulunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar lensler arasındaki farkları daha iyi kavrayabiliyor.

Halide Smart RAW özelliğini iPhone 11 modellerine de getiriyor

Halide’ın son güncellemesi, Smart RAW özelliğini iPhone 11 modellerine de getiriyor. Şirket bir yandan da RAW dosyalarındaki gürültüyü azaltmak için uygulamanın pozlama özelliği üstünde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu güncelleme, iPhone 11 Pro ve Pro Max’in üç kamerasıyla eş zamanlı olarak RAW formatında fotoğraflar çekmeyi mümkün kılmıyor. Halide’ın bunu bilinçli şekilde tercih ettiğini belirtmek gerekiyor. Uygulamanın geliştirici ekibinden Ben Sandofsky, bu tarz bir özelliği sunmanın iOS’in iç sistemleri arasında karmaşık geçişler gerektirdiğini ve bu geçişlerin geçmişte pek de iyi işlemediğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER