Teknoloji

Halide iPad uygulamasıyla tablet fotoğrafçılığına yeni bir boyut

halide ipad

iOS için yayınlanmış en iyi üçüncü taraf kamera uygulamalarından biri olan Halide iPad’e geliyor. iPhone uygulaması, fotoğraflarınız üzerinde size sağladığı zengin kontrol imkanlarıyla ün kazanmıştı. Şimdi bu işlevsellik, daha büyük ekranlar için optimize edilmiş ve yeniden tasarlanmış bir arayüzle birlikte iPad’e taşınıyor. Uygulama mevcut Halide sahiplerine ücretsiz olarak sunuluyor. Yeni kullanıcılar ise bir kerelik satın alma ücreti (369,99 TL) ödeyebilir veya aylık (14,99 TL) veya yıllık (87,99 TL) aboneliklerle devam edebilir.

Fotoğraf çekmek için iPad kullanmak pek de ideal bir durum değildir. Apple’ın tabletleri telefonlarına göre daha az sayıda ve daha düşük özellikli arka kamera sistemlerine sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda büyük bir cihaz kullanarak fotoğraf çekme eylemi de biraz garip görünüyor. En azından Lux, iPad fotoğrafçılığının en büyük günahlarından birinin, bir konserde fotoğraf çekmenin farkında gibi görünüyor. Şirket, bir gösteride kullanıldığını algılarsa kamerayı otomatik olarak devre dışı bırakabilecek bir “Konser Modu” sunuyor.

Lux, “Konser Modu şimdilik devre dışı bırakıldı, kullanıcılarımıza Doğru Şeyi Yapmaları konusunda güvendiğimiz için, ancak insanlar düzgün davranamazlarsa bunu gelecekteki bir güncellemede getirmek konusunda acımasız olacağız.” diyor.

Uygulamanın kontrolleri, daha büyük bir ekranla iyi çalışacak şekilde yeniden yapılandırıldı. Sol ve sağ elini kullanan kullanıcılar için modlar arasında geçiş yapmayı sağlayan bir kontrol var. Temel özelliklerin kontrolleri, başparmakların ulaşabileceği yerde, ekranın kenarlarına yerleştirilmiştir. iPhone uygulaması gibi, iPad’deki Halide uygulaması da ISO, deklanşör hızı ve odaklamanın manuel kontrolüne izin veriyor ve en son RAW fotoğraf modlarını destekliyor.

Halide’ın iPad uygulamasının daha ilginç özelliklerinden biri, vizörü ekranın merkezine daraltan bir kontrol olan “Pro View” modudur. Lux’ın düşüncesi, bunun tüm vizörü almayı kolaylaştırdığı ve daha büyük bir histogram, dalga formu, manuel odak ve diğer kontroller için ekranın kenarlarında fazladan boşluk yaratmanın yan faydasına sahip olduğudur.

Halide’ın iPad’deki çıkışı, tabletlerin fotoğraf çekmek için en iyi aygıtlar olduğuna hiç kimseyi ikna edemeyecek. Ancak sürüye karşı gelmekte ısrar ediyorsanız, şimdi en azından bunu yapmanın daha güzel bir yolu var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER