EğlenceTeknoloji

Half-Life yıllar sonra VR oyunuyla geri dönüyor

half-life alyx

Valve en son Half-Life oyununu bundan 12 yıl önce çıkarmıştı. Bu uzun bekleyiş nihayet sona eriyor. Valve tarafından yapılan açıklamada serinin “amiral gemisi sanal gerçeklik” oyunu olarak tanımlanan Alyx‘in 21 Kasım’da tanıtılacağı belirtildi. Tanıtım etkinliği, Türkiye saatiyle 21:00’da başlayacak.

Valve şu an için oyun hakkında fazla detay açıklamış değil. Ancak seçilen isim, oyunda ana karakterin Alyx Vance olacağını gösteriyor. Bir direniş savaşçısı ve Gordan Freeman destekçisi olan Alyx Vance, Half-Life 2’de de kilit bir rol oynamıştı.

Sızan dedikodulara göre, Alyx sadece sanal gerçeklik başlıklarıyla oynanabilecek. Oyuncuların yönettikleri karakterin tüm vücudunu görebilecekleri de konuşulanlar arasında yer alıyor. Oyunun çıkışı içinse 2020’nin mart ayı işaret ediliyor.

Half-Life: Alyx sürpriz bir hamle değil

Alyx’e dair bilinmeyenler şu an için oldukça fazla. Ancak tanıtım etkinliğinde verilecek bilgiler ve yapılacak demoyla bu bilinmezliklerin önemli kısmının ortadan kalkması muhtemel görünüyor.

Alyx’in Valve adına sürpriz bir hamle olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirket, elindeki en değerli varlıkları sanal gerçeklik deneyimiyle buluşturma konusunda bir çekincesinin olmadığını daha önce göstermişti. Şirketin elinde artık tamamen kendisine ait Index sanal gerçeklik başlığının olması da Valve’ın elini kuvvetlendiriyor. Alyx, Valve’ın Half-Life’ı unutmadığını göstermesi açısından da önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER