Eğlence

Half-Life için ışın izleme desteği geliştiriliyor

half-life
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Half-Life 3 için bekleyiş uzun süredir devam ederken, bazı oyun severler de orijinal Half-Life’ı geliştirmeyi sürdürüyor. Rus bir oyun geliştiricisi, Half-Life’ın orijinal versiyonu için ışın izleme desteği üstünde çalışıyor.

“sultim_t” rumuzlu geliştirici, YouTube kanalında paylaştığı videoyla orijinal Half-Life’ın ışın izleme özelliğiyle nasıl görüneceği konusunda takipçilerine ipucu verdi. Işın izleme özelliği, Half-Life’a oynanabilir bir mod olarak eklenecek.

Geliştirme sürecinin biraz zaman alacağını belirten sultim_t, sürecin ilerleyişine dair bilgileri de herkese açık şekilde paylaşıyor. Nihai hedefin hem kaynak kodunu hem de sürümü dağıtıma çıkarmak olduğu belirtilirken, bu sayede orijinal Half-Life’ın daha eğlenceli ve keyifli bir şekilde oynanabileceği vurgulandı.

Işın izleme desteğiyle oyuna detaylı yansımaların ve gölgelerin eklenmesi ve ortam ışığıyla desteklenen görsel efektlerin iyileştirilmesi amaçlanıyor. Oyun motoruna Vulcan ışın izleme motorunu eklemek için eski mod sürümlerini kullanan geliştirici, 1998 çıkışlı oyuna yeni bir nefes kazandırmayı hedefliyor.

Half-Life için bir remaster işleminin yapılmadığını belirtmek gerekiyor. Işın izleme desteğinin eski tarz grafikler eşliğinde sunumunu izlemenin de ilginç bir deneyim olacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER