EğlenceTeknoloji

İlk Half-Life: Alyx güncellemesi oyunda dönüşleri kolaylaştırıyor

half-life: alyx

Half-Life dünyasını sanal gerçeklikle buluşturan Half-Life: Alyx, geçtiğimiz pazartesi günü yayınlanmıştı. Oyunu vakit kaybetmeden deneyimlemeye başlayan sanal gerçeklik başlığı sahiplerinin geliştirilmesi gereken noktalar konusunda isteklerini paylaşması da fazla zaman almadı.

Bazı oyuncular, sanal gerçeklik deneyiminin yol açabileceği baş dönmesi ve mide bulantısını engellemek için ışınlanma tarzı hareketi tercih ederken; bazı oyuncuların tercihi de daha “sarmalayıcı” bir deneyim vadeden “pürüzsüz hareket” modu oldu. İkinci modda oyuncular etraflarındaki dünyayı analog çubuğuyla hareket ettirebiliyor. Ancak bu modda yapılan dönüşlerdeki sıkıntı, pek çok oyuncu tarafından dile getirilmişti.

Oyunun geliştiricisi Valve, bu şikayetin çözümü için hızlı bir şekilde harekete geçti. 1.1 yamasıyla birlikte Alyx’e “sürekli dönüş” isimli bir ayar eklendi.

Söz konusu ayar, Half-Life: Alyx öncesinde Boneworks gibi başka sanal gerçeklik oyunlarında da kullanıcılara sunulmuştu. Sürekli dönüş modunda oyuncuların karşılarına farklı dönüş hızı seçenekleri çıkarılıyor. Oyuncular, bu seçenekleri deneyip kendilerine en uygun olanını seçebilecek. Buna ek olarak, daha önceden “Quick Turn” olarak adlandırılan özelliğin ismi de “Snap Turn” olarak değiştirildi. Güncellemeye Steam üzerinden erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER