EğlenceTeknoloji

Sanal gerçeklikte geçen Half-Life: Alyx duyuruldu: Fragmanı ve bilmeniz gerekenler

half-life alyx
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Valve, Half-Life evreninde geçen yeni gözde VR oyunu Half-Life: Alyx’in duyurusunu gerçekleştirdi, oyunun ilk görüntülerini yayınladı. Half-Life 2’nin devamı niteliğindeki oyun gelecek yılın mart ayında yayınlanacak.

Valve’ın belirttiğine göre, oyun Half-Life 1 ve 2 oyunlarının arasında bir yerlerde geçiyor. Adından da anlaşılacağı üzere Alyx Vance de oyunun kahramanı olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun resmi açıklamasında, “Citadel olarak bilinen yükselen bir birleşik kalenin gölgesinde, 17 numaralı şehir sakinleri işgalcilerin egemenliği altında yaşamayı öğreniyorlar. Ancak bu dağınık nüfus arasında yaşayanlardan ikisi; direnişin tohumlarını atan, dünyanın en becerikli bilim adamlarından Dr. Eli Vance ve kız Alyx’dir.”

The day has finally arrived, friends. Valve today officially revealed the first images of Half-Life: Alyx, its new ?flagship VR? game in the Half-Life universe. It?s a prequel to Half-Life 2, and will be released next March.

Alyx, aralarında yer çekimi eldivenlerinin de bulunduğu çeşitli silah ve araçlarla Combine askerleriyle savaşacak. Oyunun oynanması normal bir VR tabanlı oyununkine benziyor: “Şifalı bir şırınga ve bazı av tüfeği mermileri bulmak için raflarda dolaşın. Yabancı arayüzleri kırmak için araçları değiştirin. Yüzünüzden bir başlık koparın ve pencereden dışarı atın.”

Half-Life: Alyx popüler VR başlıklarıyla oynanabilecek

Oyunun Half-Life 2 kadar uzun olacağı söyleniyor. Aralarında Valve’ın Index VR başlığının yanı sıra Oculus, HTC Vive ve Windows Mixed Reality’nin de olduğu farklı cihazlarla oynanabileceği belirtiliyor. Alyx‘in web sitesine göre, oyun çeşitli girişler ve oynama ortamlarıyla uyumlu olacak. Oturarak da oynama imkanı bulunacak.

Oyunun fragmanı dahilinde gösterilen oynanış videosunda sanal gerçeklikte savaş, keşif ve gizlenmenin nasıl olacağı da görülüyor. Oldukça etkileyici görünen bu oyun Half-Life’ın klasik havasını da yansıtıyor. Fragmanın sonunda G-Man de görülüyor. Valve’ın programcısı David Speyrer, The Verge sitesine verdiği demeçte, “Half-Life: Alyx‘i oynamaya başlamadan önce Half-Life 2: Episode 2 ile oynamanızı tavsiye ediyoruz.” diyor.

Valve’ın tepe yöneticisi Gabe Newell ise, oyun için yayınlanan basın bülteninde, “Valve’daki herkes, Half-Life dünyasına geri döndüğü için çok heyecanlı.” dedi. Aslına bakarsanız, Half-Life fanatiklerinin bu yeni oyunu ne kadar uzun süre boyunca beklediği ve aslında aradıklarının tam olarak bu olmadığı düşünüldüğünde, açıklama çok duygusuz geliyor. Yine de, Half-Life‘ın bir şekilde zamanın şartlarına uygun şekilde geri geldiğini ve sanal gerçeklik sayesinde farklı bir deneyim sunacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Half-Life Alyx Steam üzerinden ön siparişlere açıldı. Ayrıca Valve Index başlık sahibi olanlar oyunu ücretsiz olarak edinebilecekler.

İLGİLİ HABERLER