Eğlence

Half-Life 3’ün varlığı sadece SteamOS ve Steam Machines ile sınırlı olmayacak

Valve bir açıklama yaparak yeni oyunlarının sadece SteamOS veya Steam Machines’e özel olmayacağını duyurdu. Bu açıklamayla birlikte uzun süredir beklenen Half-Life 3’ün sadece SteamOS veya Steam Machines üzerinden oynanması ihtimali de ortadan kalkmış oldu.

half-life-210912

IGN’ye konuşan Valve’dan Greg Comer, şirketin oyunlarını, hangi sistemi kullanırlarsa kullansın, tüm oyunculara açık tutma kararını paylaşırken, kendilerinden SteamOS için son derece özel bir uygulama veya oyun gelmeyeceğinin altını çizdi. Yine Valve’dan Anna Sweet ise üçüncü taraf ortaklarıyla sürekli olarak konuşarak onları oyunlarını mümkün olduğunca fazla platforma yerleştirmeleri konusunda teşvik ettiklerini dile getirdi. Müşterilerin tüm platformlarda varlık gösterdiğini, dolayısıyla oyunların da aynı yapıda olmasını gerektiğini belirten Sweet, sadece SteamOS veya Steam Machines’e özel bir oyun yayınlamanın kendi felsefelerine aykırı olacağını vurguladı.

Valve kaynak bakımından sıkıntı yaşayan bazı yazılımcıların sadece tek platforma özgü oyunlar oluşturabileceğini ve bu platformun SteamOS olabileceğini, ancak bu durumun herhangi bir zorlama nedeniyle gerçekleşemeyeceğinin altını çizdi. Şirketin SteamMachines’teki donanım ortaklarını önümüzdeki Ocak ayında düzenlenecek CES 2014’te açıklaması bekleniyor.

İlgili >> IGN

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER