EğlenceTeknoloji

Valve’dan Half-Life 3 için yeni bir işaret

half-life 3

Half-Life 3 için Valve‘ın kurucusu Gabe Newell‘dan bir işaret daha geldi. Newell, konuya ilişkin açıklamayı Valve Index’in tanıtımı için düzenlenen etkinlikte yaptı.

Half-Life hayranları, Half-Life 3’ü uzun süredir bekliyor. Valve, 2007’den bu yana seriye yeni bir oyun eklemiş değil. 2007 çıkışlı Half-Life 2: Episode 2, hâlâ serinin en yeni oyunu olma özelliğini taşıyor. Dolayısıyla Gordon Freeman’ın hikayesine bir son bekleyen oyuncular, Half-Life 3’le ilgili her haberi heyecanla karşılıyor.

Valve’ın başkanlığını da yürüten Newell, Valve Index’in tanıtım etkinliğinde şu ifadeleri kullandı: “Kilometre taşları bir şeylerin sonu değil, başlangıcıdır. Half-Life, Half-Life 2’nin yolunu açtı. Source ise Source 2’nin yolunu hazırladı. Team Fortress 2 ile yaptığımız deneyler de Dota’yı inşa etmemize yardımcı oldu. Dolayısıyla, belki 2 numara da günün birinde, bizi bir dağın tepesinde parlayan tam bir sayıya götürebilir. Bekleyip görmemiz gerek…”

Bu sözler, Half-Life 3’ün yakında yayınlanacağı anlamına gelmiyor. Newell’ın uzun süredir beklenen oyun için bu tarz ilginç referanslarda bulunması daha önce görülmemiş bir durum değil. Dolayısıyla Half-Life 3 beklentilerinde fazla heyecanlanmamakta fayda var.

Newell, etkinlikte Valve Index’in kablosuz versiyonuyla ilgili de ipuçları verdi. “Kablosuz bir Valve Index yapmanın farklı yöntemlerine bakıyoruz” diyen Valve’ın başkanı, çok sayıda ilginç fikir oluşturduklarını ve bu fikirleri geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. Newell, özellikle ekran ve optik teknolojisi konusunda devrim etkisi yaratabileceklerini ifade etti.

Bir ürün tanıtımında uzun süredir beklenen bir oyun ve yeni ürünün farklı versiyonu konusunda ipucu vermek, pek sık görülen bir hareket değil. Ancak Gabe Newell’ın bu tarz geleneklere pek önem vermediği biliniyor. Half-Life 3 için oluşturulan bu beklentinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER