Teknoloji

Hakim Koh: Apple ve Samsung arasında sağlanacak küresel barış tüketiciler için iyi olacaktır

Apple ve Samsung arasında küresel ölçekte süren hukuk mücadelesinin en önemli ayağını hiç kuşkusuz ABD’de görülen dava oluşturuyor. Bu davanın hakimi Lucy Koh da davaya gösterilen büyük ilginin neticesinde oldukça bilindik bir isim haline gelmiş durumda. Davanın ilk safhasında karar Apple’ın lehine çıkarken, taraflar dün itibariyle yeniden mahkeme salonuna dönmüştü. Yeniden başlayan duruşmaların ilk gününde konuşan Koh, iki şirket arasında sağlanacak ”küresel barış”ın önemini vurguladı.

Salondan gelen kıkırdamalara rağmen sözlerini sürdüren Koh, şaka yapmadığının altını çizdi ve bunun hem tüketiciler hem de endüstri için iyi olacağını ifade etti. Samsung’un baş avukatı ise şirketinin sorunu konuşarak çözmeye niyetli olduğunu, ancak karşı tarafın pek de barışçıl davranmadığını dile getirdi. Apple cephesi ise Samsung’un tasarım kararlarına yüklendi ve şirketin Samsung tarafından bilinçli bir biçimde sınıra getirildiğini dile getirdi. Buna karşılık olarak Samsung cephesi ise Apple’ı ”piyasa yerine duruşmalarda rekabet etmeyi istemek” ile suçladı.

NBC’de Rock Center programına katılan Apple CEO’su Tim Cook, şirketin bu konuda geri adım atmaya niyeti olmadığını belli etti. Bu davalardan nefret ettiğini bir kez daha belirten Cook, başka seçim şanslarının kalmadığının altını çizdi ve mükemmel bir dünyada şirketlerin kendi icatlarını yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi. Tarafların mevcut duruşlarına bakıldığında Hakim Lucy Koh’un arzusunun gerçekleşmesi pek olası durmuyor.

İlgili >> Financial Times

İLGİLİ HABERLER