Teknoloji

Haftaya yayınlanacak biyografisine göre Steve Jobs başlangıçta mobil uygulama işine soğuk bakıyormuş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Walter Isaacson’ın kaleme aldığı, bu ayın başında hayata veda eden Apple kurucusu Steve Jobs‘un biyografisi gelecek hafta yayınlanacak. Huffington Post, kitap hâline getirilmiş bu biyografinin gelişmiş bir kopyasını ele geçirdi ve bazı ilgi çekici detayları yayınladı. Orijinali 656 sayfa olan bu kitapta Isaacson, Jobs’un hayatına ve deneyimlerine ilgi çekici ve yürekten bir bakış sunuyor.

Kitapta Steve Jobs’un çocukluğu, Bob Dylan’a olan ilgisi ve belki de en ilginci, mobil uygulamalara olan ön yargılı bakışı yer alıyor. Mobil uygulama kavramının kurallarını yeniden yazan Steve Jobs’un başlangıçta uygulama tabanlı mobil ekosisteme soğuk baktığını okumak birçok kişiye ilginç gelecek. Aslına bakarsanız, Apple’ın iPhone’u ilk çıkardığında üçüncü parti yazılımcıların cihaz için uygulama geliştirmelerine sıcak bakmadığını biliyoruz.

Isaacson’ın yazdığına göre, Apple’ın yönetim kurulu üyelerinden Art Levinson, Steve Jobs’a birçok defa uygulamaların potansiyeli hususunda lobi yapmış, ancak Jobs başlangıçta isteksiz duruyormuş. Aslında Jobs, üçüncü parti uygulama geliştiricilerini bir politika etrafında olaya dahil etmenin karmaşıklıklarıyla mücadele etme konusunda ekibini yeterli bulmuyormuş. Ne var ki, Steve Jobs’un fikrini değiştiren gelişmeler olmuş, şimdi bakıyoruz ki, Apple Steve Jobs’un başarılamayacağından korktuğu işi çok güzel biçimde beceriyor.

Walter Isaacson’ın “Steve Jobs” adlı kitabı 24 Ekimde tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de, hem de Türkçe olarak yayınlanacak. Bu kitap için çeşitli teknoloji mağazalarının indirimli ön sipariş aldığını da belirtmeden geçmeyelim.

İlgili – Huffington Post

İLGİLİ HABERLER