Manşetler

Haftanın Özeti – 3: 14-20 Ağustos 2017

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yaz günleri sıcak ve nemli geçiyor. Teknoloji dünyasının gündemi de çok farklı sayılmaz. Eylül ayından itibaren beklediğimiz hareketlenmeden önce sızıntılar akmaya devam ediyor. Bu arada geride kalan hafta içinde önemli bir akıllı telefonun tanıtımı gerçekleştirildi ve Nokia markalı ve Android işletim sistemli ilk amiral gemisi telefon Nokia 8 resmiyet kazandı. İşte 14-20 Ağustos 2017 haftasının öne çıkan gelişmeleri:

Nokia 8 tanıtıldı

Nokia markası HMD Global tarafından üretilen Android işletim sistemli telefonlarla akıllı telefon pazarına yeniden geri döndü. Nokia 3, 5 ve 6 gibi giriş ve orta segment seviyesindeki akıllı telefonlardan sonra, Nokia 8 ile birlikte nihayet üst seviyede bir Android telefon gördük. QHD ekran ve Snapdragon 835 işlemci gibi özelliklere sahip olan bu telefonun arkasında Carl Zeiss optik sistemli, 13 megapiksel çözünürlüklü çift kamera bulunuyor.

Yeni bir iOS 11 beta sürümü daha

Apple, iOS 11 beta 5’in üstünden bir hafta geçtikten hemen sonra iOS 11 beta 6 sürümünü çıkardı. Beta 6’da dikkat çeken en önemli ayrıntılar arasında Harita uygulamasının ikonunun yıllar sonra değiştirilmesi ve Apple’ın yeni yerleşkesi Apple Park’ı işaret edecek şekilde ayarlanması oldu. Benzer şekilde App Store ikonu da değiştirildi. Bu arada Apple, eylül ayında beklediğimiz iOS 11’i tanıtmaya devam ediyor. Son olarak iPad Pro kullanıcılarına, iOS 11’in cihazlarına neler getireceğini anlatan birtakım videoları yayınladı.

Essential Phone yurt dışında satışa sunuldu

Android’in yaratıcısı Andy Rubin’in yeni girişimi Essential’ın ilk akıllı telefonu Essential Phone, ön sipariş verenlere dağıtılmaya başlandı. Böylelikle telefonun ilk incelemelerini çeşitli teknoloji yayınlarında okumaya başladık. Ayrıca YouTube’a da ilk inceleme videoları düştü. Essential’ın piyasa değerinin daha şimdiden 1 milyar doları geçtiği de belirtiliyor. Beklentiler büyük.

Google Allo web faaliyete geçti

Google’ın anında mesajlaşma servisi Google Allo, iOS ve Android kullanıcılarından sonra şimdi de web üzerinden hizmet vermeye başladı. Google Chrome internet tarayıcısı üzerinden kullanılabilen Google Allo web’in kurulumu tıpkı WhatsApp Web gibi gerçekleştiriliyor.

 

Elon Musk’ın yapay zekâ açıklamaları devam ediyor

Ünlü milyarder Elon Musk, yapay zekâ konusunda epey endişeli. Bu konuda demeçler vermeye devam ediyor. Son olarak yapay zekâyı Kuzey Kore’den çok daha tehlikeli bulduğunu söyledi.

İLGİLİ HABERLER