Manşetler

Haftanın Özeti – 2: 7-13 Ağustos 2017

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ağustos ayı genellikle sonbaharla birlikte yeniden hareketlenecek olan ortama bir hazırlık niteliğini taşır. Bu yıl için de gelenek bozulmuyor. Ayın ikinci haftası da çeşitli sızıntılar ve ipuçlarıyla dolu şekilde geçti. Bununla birlikte çeşitli ürün lansmanları da yapıldı. 7-13 Ağustos 2017 haftasının özetini bu yazıda yapıyoruz.

Apple resmi Instagram hesabını açtı

Şimdiye kadar Apple Music, iTunes, Beats 1, iBooks, Carpool Karaoke ve hatta Planet of the Apps gibi servisleri ve yapımları için Instagram hesabı açmış olan Apple en sonunda @apple kullanıcı adıyla da bir Instagram hesabı açtı. Bu hesap iPhone fotoğrafçılığına odaklanıyor ve kullanıcıların veya profesyonellerin iPhone’larıyla çektiği fotoğrafların derlemelerini içeriyor.

Intel Core X serisi işlemcilerini detaylandırdı

Intel geride kalan hafta içinde ilk çeşitleri satışa çıkan AMD Ryzen Threadripper serisi işlemcilere 18 çekirdekli Extreme Edition işlemcilerinin tüm teknik özelliklerini açıklayarak cevap verdi. Listede 18 çekirdek ve 36 yürütme birimiyle Intel Core i9-7980XE en üst sırada yer alıyor. Bu işlemcinin hızını 4.4 GHz’e kadar çıkarmak mümkün oluyor.

Firefox VR desteğine kavuşuyor

Mozilla’nın internet tarayıcısı Firefox, 55 numaralı yeni sürümüyle birlikte VR desteğini kazandı. Böylelikle Google Chrome ve Microsoft Edge gibi web tabanlı sanal gerçeklik işlemclerini desteklemeye başladı. Bu destekten yararlanmak için HTC Vive veya Oculus Rift gibi sanal gerçeklik başlıklarından bir tanesine sahip olmak gerekiyor.

LG V30 ile ilgili yapboz tamamlanıyor

LG’nin IFA 2017’de tanıtacağını duyurduğu V30 ile ilgili detaylar bizzat LG tarafından netleştiriliyor. Öncelikle LG’nin kullanıcıların katılımıyla düzenlemiş olduğu bir yarışmada çekilen eserler ortaya çıktı. Bazı videolarda V30 olduğu tahmin edilen, henüz duyurusu yapılmamış bir LG telefonu dikkat çekiyordu. Daha sonra LG tarafından, V30’un kamera sistemi detaylandırıldı. Bu telefonun arka kamerasının f/1.6 diyafram açıklığı değeriyle en geniş diyafram açıklığına sahip akıllı telefon olacağı duyuruldu. Bu arada bir de LG V30 Plus adında, 128 GB dahili hafızaya sahip özel bir telefonun da çıkacağı söyleniyor.

Cep telefonlarına TRT zammı yolda

Türkiye’de satılan cep telefonları çok yakında zamlanacak. Bandrole tabi cihazların bandrol vergisi oranlarında düzenlemeye giden Bakanlar Kurulu, ithal cep telefonlarındaki bandrol oranlarını yukarıya çekti. İthal cep telefonları için TRT bandrol vergisi oranı yüzde 6-7 bandından yüzde 10’a yükseltildi.

Disney Netflix ile olan anlaşmasını bitiriyor

Disney’in birçok filmi ve dizisi Netflix’te bulunuyor. Ancak 2019’dan sonra bu durum değişecek gibi görünüyor. İçerik servisiyle olan anlaşmasını yenilememe kararı alan film stüdyosu, 2018’de ESPN markası altında kuracağı içerik dağıtım servisi üzerinden filmlerini ve diğer programlarını internet üzerinden izleyicilere sunmaya devam edecek.

Google’daki “çeşitlilik” tartışmaları

James Damore, Google?ın şirket içi çeşitliliği artırmaya yönelik çalışmalarını eleştiren bir mektup kaleme almıştı. Kadınların belli işlerde çalışmaya biyolojik olarak uygun olmadığını öne süren mühendis, mektubun ortaya çıkmasının ardından Google?dan kovulmuştu. Damore, kovulduktan sonra Twitter’da ve çıktığı çeşitli programlarda fikirlerini savunmaya devam ediyor.

Consumer Reports Surface’i tavsiye etmeyi bıraktı

ABD’deki önde gelen tüketici yayınlarından olan Consumer Reports, bu ülkedeki müşterilerin satın alma kararlarında önemli rol oynuyor. Bu yayın kuruluşu geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir anketin sonucunda, Microsoft’un Surface bilgisayarlarına verdiği “tavsiye edilir” etiketini kaldırdı. Consumer Reports, 2014 ile 2017’nin başları arasında satılan Surface’lerin ikinci yılın sonunda sorun çıkarmaya başladığı şeklinde geri dönmüşler aldıklarını, bu nedenle verdikleri etiketi geri aldıklarını söylüyor. Microsoft ise, bu karara karşı çıkıyor. Şirket kaliteye ve sağlamlığa büyük önem verdiklerini dile getiriyor.

Samsung İnternet tarayıcısı şimdi diğer Android cihazlarına yüklenebiliyor

Samsung’un Galaxy telefonlarında bulunan İnternet tarayıcı uygulaması hiç de fena sayılmaz. Şirket şimdi bu uygulamayı Google Playh üzerinden tüm Android kullanıcılarının erişimine açtı.

iPhone 8 dedikoduları ve sızıntıları devam ediyor

Apple’ın yeni iPhone’larını tanıtmasına sadece birkaç hafta kaldı. Yorumlar ve söylentiler Apple’ın bir yandan iPhone 7’nin devamı olacak iPhone 7S’i tanıtacağı, bir yandan da iPhone 8 ya da bir başka adı taşıyan, iPhone’un 10’uncu yılına özel bir telefon çıkaracağı şeklinde. Son günlerde sızıntılar iPhone 8 olarak adlandırılan cihaz üzerine yoğunlaşmış gibi görünüyor. Sızıntılar da çoğunlukla Çin kaynaklı.

iPhone 8’e ait olduğu iddia edilen, ön tarafın büyük bölümü ekranla kaplı, arkada ise metal yerine camın kullanıldığı maketlerin fotoğrafı ortaya çıktı. Daha sonra bunların videolarını da gördük. Bu sızıntıya göre iPhone 8’in siyah, beyaz ve bronz altın tonlarında üç farklı versiyonu olacak.

Apple’ın eylül ayının başlarında düzenlemesi beklenen iPhone etkinliğine kadar, yeni sızıntılar görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

Bunlara da bakmayı ihmal etmeyin:

İLGİLİ HABERLER