EğlenceTeknoloji

Hades 13 Ağustos’ta Xbox ve PlayStation’a geliyor

hades xbox playstation
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Supergiant Games’in roguelike oyunu Hades, 13 Ağustos’ta Xbox ve PlayStation konsollarına geliyor. Oyun Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 ve PS5 için satışa sunulacak. Ve bir Xbox Game Pass abonesiyseniz, oyuna 13 Ağustos’ta da erişebileceksiniz.

Supergiant, Private Division ile ortaklaşa geliştirdiği oyunun fiziksel sürümlerini de sunuyor. Xbox fiziksel sürümü hem Xbox One hem de Xbox Series konsollarında çalışacak. PS4 ve PS5 için ayrı fiziksel sürümler olacak. Ancak oyunun fiziksel veya dijital PS4 sürümünü alırsanız, PS5 sürümüne ücretsiz yükseltme hakkınız olacak.

Supergiant Games yaratıcı direktörü Greg Kasavin PlayStation blogunda yaptığı açıklamada, oyunun PS5 sürümünün, DualSense denetleyicisinin dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyiciler gibi bazı özel özelliklerinden de yararlanacağını söyledi.

Supergiant Games blogundaki yazıda performanstan da bahsediliyor: “Hades‘in Xbox One ve PlayStation 4 sürümleri 1080p’de saniyede 60 kare hedefinde çalışır” ifadesi yer alıyor. “Xbox Series X/S ve PlayStation 5 sürümleri, saniyede 60 kare hedefte 4K’da çalışır.” Ancak oyunun Xbox ve PlayStation sürümleri, Nintendo Switch sürümünün sahip olduğu PC çapraz kaydetme özelliğini desteklemeyecek.

İLGİLİ HABERLER