Teknoloji

Hackulous’tan uygulamaları jailbreak topluluğuyla paylaşmak için ters BitTorrent aracı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Jailbreak iPhone veya diğer Apple cihazlarını kullananlar App Store haricindeki yerlerden de uygulama elde etme olanağına sahipler. Cihazlarını jailbreak etmiş birçok kullanıcının bu yolda başvurdukları yerlerden bir tanesi de Hackulous camiası. Hackulous’un Dissident rumuzlu yöneticisi Hackulous’un yazılımlarına yeniliklerin eklendiğini duyurdu.

iOS yazılımını kırmaya yarayan Clutch uygulaması ve Crackulous adlı uygulamanın kullanıcı arayüzü güncellendi. Bunun yanında Hackulous Mobile Hunt adı verilen korsan mağazaya uygulamaların yüklenmesini sağlayan yeni bir yazılım da çıkardı. Mobile Hunt, kullanıcıdaki bir uygulama korsan uygulama mağazasında yoksa bunu kullanıcıya bildiriyor ve arkaplanda yükleme başlatması için bir istemde bulunuyor. Mobile Hunt için ters akışlı BitTorrent benzetmesi yapılabilir. Kullanıcının cihazındaki uygulamanın küçük bir parçası buluta yükleniyor ve daha sonra diğer kullanıcılardan da alınan küçük parçalar teker teker birleştirilerek bütün ve çalışan bir uygulama elde ediliyor.

Bu arada Hackulous, Mac App Store için de bir korsan uygulamalarının bulunduğunu belirtti. Ancak bu uygulama Mac App Store’da yeteri kadar denemelik uygulama oluncaya kadar çıkarılmayacak.

İlgili – Torrent Freak

İLGİLİ HABERLER