Eğlence

Güvenlik uzmanlarına göre Sony’nin PSN için sakladığı kullanıcı kredi kart bilgileri satışa çıktı

Sony’nin PlayStation Network baş ağrısı sürüyor. Güvenlik araştırmacıları da şirketin veritabanına giren korsanların PSN kullanıcılarından çalınan kredi kartı bilgilerini satmaya başladıklarını iddia ediyor. Trend Micro tehdit araştırmacısı Kevin Stevens, NYTimes’a verdiği demeçte, Sony’nin şifreli olduğunu iddia ettiği kredi kartı bilgileri veritabanı için 100 bin doların üstünde para istediklerini, ayrıca bunu Sony’ye geri satmak için de girişimde bulunduklarını iddia etti.

Sony’nin kurumsal iletişim ve sosyal medyadan sorumlu kıdemli direktörü Patrick Seybold ise bu iddiayı yalanladı. Seybold gazeteye yaptığı açıklamada Sony’ye listeyi satın alması için bir teklifin gelmediğini belirtti. Seybold bu haftanın başlarında yapmış olduğu açıklamada Sony’nin PSN sistemlerini yeniden kurmak için çalıştığını, bu sırada hem bir güvenlik şirketinden hem de koluk kuvvetlerinden yardım alındığını, öte yandan ağ altyapısını ve veri merkezini yeni ve daha güvenli bir yere taşıdığını doğrulamıştı.

iSEC Partners güvenlik danışmanı Mathew Solnik ise “Sony kredi kartlarının şifrelendiğini söylüyor, ancak bizim duyduğumuz korsanların bunu ana veritabanına ekledikleri yönünde ki, bu da onlara aralarında kredi kart numaralarının da olduğu herşeye erişme fırsatı verir.” diye konuştı. Kredi kartı dolandırıcılığında uzman kişilerin tahminine göre, eğer iddia edildiği gibi bir kredi kartı bilgilerinin çalınma durumu varsa, bu durumda yanlış ödemelerin 24 milyar dolarlık bir fatura çıkarma potansiyeli bulunuyor.

İlgili – NYTimes

İLGİLİ HABERLER