Manşetler

Güvenli İnternet Hizmeti yarın başlıyor, çocuk ve aile profilleri hangi sitelere erişime izin veriyor?

Özellikle geçtiğimiz bahar aylarında büyük tepkilere neden olan, bu nedenle 22 Ağustosta faaliyete geçirilmesi planlanırken yeniden gözden geçirme sürecine alınan ve yürürlüğe girişi 22 Kasıma ertelenen Güvenli İnternet Hizmeti yarın itibariyle yürürlüğe giriyor.

Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetle birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu çocuk ve gençlerin internet üzerindeki bilgi kirliliği ve zararlı içeriklerden korumayı amaçlıyor. 22 Ağustosta başlayan deneme sürecine 22 bin internet kullanıcısı katılmış. Tamamen isteğe bağlı ve ücretsiz verilecek bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin taleplerini abone bulundukları internet servis sağlayıcılarına bildirmeleri gerekiyor. Zaten mobil veya sabit internet bağlantı hizmeti veren şirketler abonelerine bu yeni durumu çoktan bildirdi. Eğer cep telefonunuzla birlikte bir internet paketi de kullanıyorsanız, büyük ihtimalle Güvenli İnternet Hizmetiyle ilgili SMS mesajını almış olmalısınız.

Güvenli internet hizmetinde “çocuk” ve “aile” olmak üzere iki farklı servis bulunuyor. Çocuk profili ile eğitim, ödev, bankacılık uygulamaları, alışveriş, müzik-oyun-eğlence, haber, e-posta,  resmi ve kamu siteleri,tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi sitelere erişim mümkün olacak. Aile profilinde ise çocuk profilinde erişimine izin verilen sitelere ek olarak kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişim sunacak. Bu arada bu profili kullananlar sosyal medya, oyun ve sohbet kategorilerini ise ayrı ayrı seçme imkânına sahip olacak.

Güvenli İnternet Hizmetinden yararlanmak istemeyen kullanıcıların hiçbir şey yapmalarına gerek yok. Onlar mevcut internet bağlantılarını 22 Kasımdan önceki şekilde kullanmaya devam edecek.

Güvenli İnternet Hizmeti ile ilgili ayrıntıları aşağıdaki bağlantıdan alabilirsiniz.

İlgili – Güvenli İnternet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER