Teknoloji

Güvenilir Kişiler Android uygulamasıyla acil durumlarda konumunuzu paylaşın

güvenilir kişiler

güvenilir kişilerGoogle 2013 yılında Latitude servisini sonlandırdığında, iOS’teki Arkadaşımı Bul’a benzeyen bu servisin yerini dolduracak yeni bir servisi şimdiye kadar çıkaramamıştı. Güvenilir Kişiler ile birlikte, Google konum izleme özelliğini geri getiriyor. Bu sayede acil durumlarda sevdiklerinizle iletişimde kalmanız ve onların yerini belirlemeniz daha kolay hâle gelecek.

Güvenilir Kişiler, bulunduğunuz konumu GPS veya ağ bağlantısı bilgisi aracılığıyla paylaşmak istediğiniz kişileri eklemenize izin veriyor. Bir kriz anında, arkadaşlar ve aile bireyleri güvende olup olmadığınız öğrenmek için sizden durum isteğinde bulunabilirler. Siz de onlara konum bilginizi paylaşarak iyi olduğunuzu iletebilir veya gelen isteği reddedebilirsiniz. Eğer beş dakika içinde cevap vermezseniz, uygulama konumunuzu talepte bulunan kişi ile otomatik olarak paylaşıyor. Telefon kapalı veya ağa bağlı değilse bilinen en son konum paylaşılıyor.

güvenilir kişilerUygulama sanal refakâtçi gibi de kullanılabiliyor. Yolculuk ortanızı bir arkadaşınızla paylaşabilirsiniz, böylelikle o da sizin hedef noktaya güvenli şekilde varıp varmadığınızdan haberdar olacaktır. Hedefinize vardığınızda ekranın tepesindeki düğmeye basabilir veya ekranı kilitleyerek paylaşımı sonlandırabilirsiniz.

Güvenilir Kişiler uygulaması kişisel güvenlik uygulaması olarak tasarlansa da, doğru olmayan kullanımlara yol açma potansiyeli de bulunuyor. Kıskanç erkek arkadaşlar, tacizci eşler, her şeye burnunu sokan arkadaşlar, uygulamayı sürekli arka planda çalıştırmanız takdirde nerede olduğunuza sürekli bakabilirler. Bu nedenle konumunuzu kimlerle paylaşacağınıza dikkat etmenizde fayda olacaktır.

Güvenilir Kişiler Android uygulamasını Google Play’den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER