Manşetler

Günün uygulaması: StarComposer

Hayatta keyif veren şeyler listesinde üst sıralarda yer alan müzik ile kıyısından köşesinden ilgilenebilmek pek çok kişinin hayalidir. Yetenek bu konuda önemli bir rol oynasa da, teknolojinin katkısıyla birlikte bu hayali gerçekleştirmek eskiye göre çok daha kolay hale gelmiş durumda. Daha önce bilgisayarlara giriş yapan özel beste ve düzenleme uygulamaları da dönemin eğilimlerine uygun olarak mobil platformlara giriş yaparken, StarComposer bu uygulamalar içinde kolay kullanılan ve sevimli arayüz tasarımıyla dikkat çekiyor.

starcomposer-2

StarComposer’ın temel fonksiyonu itibarıyla Apple’ın Garage Band uygulamasının daha basit bir versiyonu şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Uygulama içinde kullanıcılara poptan reggae’ye kadar uzanan pek çok türde düzenleme yapma imkanı veriliyor. Ancak pop ve dans dışındaki müzik türlerinin kilidini kaldırmak için uygulama içi satın alma özelliğine başvurmak gerekiyor. Kilitli olan toplam 8 müzik türünün hepsin erişimin bedeli 10.99 TL, dört müzik türünün bulunduğu paketin bedeli ise 6.99 TL olarak belirlendi. Sadece tek bir müzik türünü erişilebilir hale getirmek için 1.99 TL ödemek yeterli oluyor.

starcomposer-3

StarComposer’da kullanıcılar şarkılarının türüne karar verdikten sonra karşılarına çıkan ekranda şarkının altyapısını oluşturuyor. Altyapının oluşturulması esnasında kullanıcıların karşılarına farklı enstrümanlar için önceden hazırlanmış küçük parçalar bulunuyor. Bu parçaları bir araya getirerek ortaya anlamlı bir bütün oluşturmak ise kullanıcılara kalıyor. Şarkısı için söz yazanlar kulaklıklarını takarak eserlerini icra edebiliyor. Şarkılar maksimum 3 dakika 26 saniye uzunluğunda olabiliyor. Henüz tamamlanmamış şarkılar daha sonra üzerinde çalışılması için saklanabiliyor. Kullanıcılar üzerinde çalışmayı bitirdikleri şarkıları YouTube ve Facebook üzerinden paylaşabildikleri gibi, Film Rulosu’na da gönderebiliyor.

starcomposer-1

Müzik tutkusunu somut bir şeye dönüştürmek isteyen, ancak bunun için gereken ortamı ve koşulları sağlamakta zorlananlar için StarComposer, temel düzeyde ve hızlı bir çözüm fırsatı sunuyor.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER