Manşetler

Günün uygulaması: Shadow Puppet

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil teknolojilerdeki gelişimin birebir iletişimi olumsuz yönde etkilediğine dair yakınanların sayısı oldukça fazla ancak, en temel noktada bu gelişimin hayatı ciddi ölçüde kolaylaştırdığını ve bazı eylemlerin gerçeğe dönüştürülmesi için farklı yollar sunduğunu unutmamak gerekiyor. Özellikle görsel bir arşiv oluşturma konusunda bir numaralı araçlar olan mobil cihazlar, uygulamaların desteğiyle daha farklı arşivleme veya paylaşım formatlarını da günlük hayata dahil etmiş durumda. Anıları yaşatmak için farklı bir yol sunan bu uygulamalardan birisi de Shadow Puppet.

shadow-puppet-1

Shadow Puppet ile kullanıcılar birden fazla fotoğrafı sıraya dizip üzerine o fotoğrafların hikayelerini sesli olarak aktarabiliyor. Shadow Puppet üzerinden bu sesli hikayelerin oluşturulması ise oldukça basit bir işlem. Shadow Puppet’ın açılmasının ardından ana ekranda bulunan artı ikonuna dokunan kullanıcılar, uygulama içinde ”puppet” adı verilen sesli hikayelerini oluşturmaya başlayabiliyor. Bu sesli hikayelerin nasıl oluşturulacağı kullanıcılara kısa bir biçimde anlatıldıktan sonra, sıra fotoğraf seçim işlemine geliyor. Fotoğraflarını seçen kullanıcılar, daha sonra bu fotoğraflar üzerinde küçük düzenlemeler ve yeniden sıralama yapabiliyor. Sıralama işinin tamamlanmasıyla kullanıcılar fotoğraflar üzerine hikayelerini okuyabiliyor.

shadow-puppet-2

Shadow Puppet üzerinden oluşturulan projelerde hikayeyi dinlerken fotoğraflar arasındaki geçişler manuel olarak yapılabiliyor. Projenin oluşturulmasının ardından sıra paylaşıma geliyor. Facebook, Twitter veya Shadow Puppet üzerinden herkesle paylaşılabilen ”puppet”lar, SMS veya e-posta yoluyla özel olarak da paylaşılabiliyor. Sadece Shadow Puppet üzerinden gerçekleştirilecek paylaşımlar için uygulamaya giriş yapmak gerektiğini belirtmekte fayda var. Projesinin henüz başkalarının karşısına çıkmaya hazır olmadığını düşünen kullanıcılar ise projeyi paylaşmayıp uygulama içinde kaydedebiliyor. Kaydedilen bu projeler üzerinde daha sonra düzenleme yapılabiliyor.

shadow-puppet-3

Shadow Puppet anıları paylaşmanın, güzel bir günü ölümsüz kılmanın farklı bir yolu olarak dikkat çekse de, uygulama yapı itibarıyla ödev veya sunum gibi alanlarda da kullanılmaya oldukça uygun. Örnek projelere de ana sayfasında yer veren Shadow Puppet, iOS cihaz sahiplerinin farklı görevlerde kullanabileceği bir uygulama profili çiziyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER