Manşetler

Günün uygulaması: Repix

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

10 yılı aşkın bir süredir aynı zamanda fotoğraf makinesi işlevi gören cep telefonları, ”akıllı telefon” konseptinin ortaya çıkmasıyla birlikte fotoğrafları düzenlemek için de kullanılır hale geldi. Bu yeni dönemde fotoğrafçılıkla ilgili pek çok uygulama ekosisteme giriş yapsa da, sadece fark yaratan uygulamalar göz önüne çıkmayı ve kalıcı olabilmeyi başardı. Adeta bir derya haline gelen fotoğraf uygulamaları dünyasında göze çarpan uygulamalardan bir tanesi de Repix.

repix-1

Piyasadaki pek çok fotoğraf uygulamasının ayrılmaz parçalarından biri olan filtreler Repix’te de hazır olarak bekliyor. Kullanıcıların fotoğraflara uygulaması için toplam 16 filtre barındıran uygulama, bunlardan 8 tanesini ücretsiz olarak sunuyor. Diğer 8 filtre ise 4’er filtreden oluşan iki farklı paket halinde uygulama içi satın alma özelliğiyle kullanıma hazır hale geliyor. Repix’i diğer fotoğraf uygulamalardan ayıran en somut özelliği ise fotoğraflara bölgesel anlamda efektler eklemeyi mümkün kılan fırçaları. Bu fırçaların da büyük bir kısmına uygulama içi satın alma özelliği ile ulaşılsa da, ücretsiz olarak sunulan filtreleri kullanarak fotoğrafların belli noktalarına poster efekti vermek veya parlaklık efekti eklemek mümkün oluyor.

repix-3

Repix’in dikkat çeken özelliklerinden birisi de oldukça derli toplu ve kullanışlı bir tasarıma sahip olması. Sol üstteki liste ikonuna dokunulunca uygulamanın menüsü sol araç çubuğu üzerinde beliriyor. Bu menü üzerinden telefonda farklı albümlerde yer alan fotoğraflara, fotoğraf akışında bulunan albümlere ve uygulamayı yeni kullanmaya başlayanlar için hazırlanan bilgilere ulaşılabiliyor.

repix-2

Fotoğraf uygulamalarının sayısındaki artış pek duracağa benzemiyor. Bu uygulama deryasının içinde kıyasıya bir rekabet yaşanırken, nitelikli uygulamaların hayatta kalma şansı biraz daha artıyor. Özellikle tasarımıyla oldukça etkileyici bir profil çizen Repix, sunduğu ekstra fonksiyonlarla da özel bir ilgiyi hak ediyor.

İlgili >> iTunes App Store

 

İLGİLİ HABERLER