EğlenceManşetler

Günün uygulaması: Pocket Trains

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oyuncuların girişimci ruhunu geliştiren oyunlar uzun yıllardır piyasada yer alıyor. Kimi zaman bir limonata satıcısı, kimi zaman ise bir pizzacı olarak büyümeye dayalı olan bu oyunlar arasında yeme-içme dışındaki sektörler için hazırlanan seçenekler de bulunuyor. Bu seçeneklerden birisi de tren ile yük taşımacılığında bir başarı hikayesi yaratmayı mümkün kılan Pocket Trains.

pocket-trains-1

Bir dönemin popüler oyunlarından Lemonade Tycoon’a benzer bir tasarım ve amaca sahip olan Pocket Trains’de oyuncular Avrupa içinde başladıkları trenle yük taşımacılığı işinde büyümeyi ve farklı kıtalara yayılmaya çalışıyor. Bunun için oyunculara ilk etapta iki tren, bir demiryolu hattı ve oyun içinde kullanacakları bir miktar altın ve para veriliyor. Oyunda uygulanması gereken adımlar ilk etapta aşama aşama oyunculara anlatılıyor. Bu interaktif bilgilendirme seansının ardından oyuncu kendi kaderine terk ediliyor ama kimi zamanlarda oyun içi yönlendirme sistemi yeniden devreye giriyor.

pocket-trains-2

Oyunda tren ve para sayısını artırdıkça oyuncular Avrupa’nın metropolleri arasında yeni demiryolu hatları inşa edip maden veya ürün taşımacılığı yapabiliyor. Kıtayı demir ağlarla örmeyi tamamlayan oyuncular daha sonra farklı kıtalara açılarak yine aynı adımlarla büyüyebiliyor. Bütün bu süreci hızlandırmak için oyun içinde kullanılan para miktarını artırmak adına uygulama içi satın alma özelliğini kullanabiliyor.

pocket-trains-3

Taşınacak malı seçmek ve rotayı belirlemek çok karmaşık bir işlem olmasa da yeni tren yapımının biraz karışık bir sürecin sonunda gerçekleştiği oyunda kullanılan grafikler de akıllara Lemonade Tycoon’u getiriyor. Türünün genel özelliklerini taşıyan bir oyun olan Pocket Trains, para ile oynamayı sevenler için hem eğlence hem de mikro düzeyde de olsa çeşitli deneyler yapma imkanı sunuyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER